Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), UEFA Şampiyonlar Ligi'ne katılımı men edildikten sonra yeni sezonda Bank Asya 1. Lig'de oynama talebinde bulunan Fenerbahçe Kulübüne olumsuz yanıt verdi.
 
Federasyonun İstinye'deki merkezinde olağanüstü toplanan TFF Yönetim Kurulu, Fenerbahçe Kulübünün yapmış olduğu kamuoyu açıklamaları ve dünkü toplantıyla ilgili internet sitesinden açıklama yaptı.
 
Açıklamanın tam metni şöyle:
 
''Fenerbahçe Spor Kulübü Asbaşkanı Ali Koç'un 25 ve 26 Ağustos tarihlerinde basına yapmış olduğu açıklamalarda, Fenerbahçe Spor Kulübünün resmi internet sitesinde, Ali Koç ve Aleaddin Yıldırım ile TFF Başkan Vekilleri Göksel Gümüşdağ ve Lutfi Arıboğan arasında 26 Ağustos'ta yapılan toplantıda, aynı gün Ali Koç ve kulüp avukatları ile Türkiye Futbol Federasyonunda yapılan toplantıda, Fenerbahçe Spor Kulübünün 2011-2012 sezonunda Bank Asya 1. Lig'de oynatılması talebi dile getirilmiştir.
 
Ancak bugüne kadar, Türkiye Futbol Federasyonuna bu konuda kulüp yetkililerince yazılı olarak herhangi bir resmi başvuruda bulunulmamıştır. Ayrıca gerek kulüp yetkilileri gerekse kulüp avukatları, bu konuda herhangi bir yazılı başvurularının söz konusu olamayacağını da belirtmişlerdir.
 
Bu durum karşısında; TFF Yönetim Kurulu, 15 Ağustos tarihinde aldığı karardan ayrılmasını gerektirecek bir durum bulunmadığı sonucuna varmıştır.
 
Dolayısıyla 25 Ağustos'ta fikstür çekimi yapılan Spor Toto Süper Lig ile 24 Ağustos'ta fikstürü belirlenen Bank Asya 1. Lig, ilan edildiği tarih olan 10 Eylül'de başlayacak ve müsabakalar çekilen fikstürler çerçevesinde oynanacaktır.''
 
TFF'DEN AÇIKLAMA: ''UEFA'DAN MÜFETTİŞ TALEBİMİZ OLMAMIŞTIR''
 
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), UEFA'dan müfettiş talebinde bulunmadıklarını açıkladı.
 
TFF'den yapılan açıklamada, ''Türkiye Futbol Federasyonunun, UEFA'dan ülkemize disiplin müfettişi gönderilmesini talep ettiği iddiası tamamen gerçek dışı ve kamuoyunu yanlış yönlendirmeye yöneliktir. 22 Ağustos'ta Türkiye'ye gelen UEFA temsilcisi, tamamen UEFA'nın inisiyatifiyle gelmiş ve tüm görüşmelerini bu çerçevede gerçekleştirmiştir. TFF olarak bu konudaki iddia sahiplerini, iddialarını ispat etmeye davet ediyoruz'' denildi.
 
TFF'DEN AÇIKLAMA: ''TÜRKİYE FUTBOL FEDERASYONU, KAMUOYUNDA ŞİKE SORUŞTURMASI OLARAK BİLİNEN SORUŞTURMA KAPSAMINDA UEFA İLE YAPILAN YAZIŞMALARDA, 3 TEMMUZ TARİHİNDEN BUGÜNE KADAR YAŞANAN OLAYLARI TÜM BERRAKLIĞI VE ÇIPLAKLIĞI İLE TAMAMEN TARAFSIZ BİR ŞEKİLDE UEFA VE FIFA YETKİLİLERİYLE PAYLAŞMIŞTIR''
 
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), şike ve teşvik iddialarına yönelik soruşturma kapsamında UEFA ile yapılan yazışmalarda, 3 Temmuz tarihinden bugüne kadar yaşanan olayların tamamen tarafsız bir şekilde UEFA ve FIFA yetkilileriyle paylaşıldığını açıkladı.
 
TFF'den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
 
''Fenerbahçe Spor Kulübünün resmi internet sitesinde 26 Ağustos tarihinde yapılan açıklamada, şike soruşturması çerçevesinde TFF ile UEFA arasında yapılan yazışmalarda sadece Fenerbahçe Spor Kulübü hakkındaki bilgilerin iletildiği, diğer kulüp ve kişilerle özellikle de Trabzonspor Kulübü ile ilgili bilgilerin UEFA'ya iletilmediği iddia edilmiştir.
 
Bu iddia tamamen gerçek dışıdır. Türkiye Futbol Federasyonu, kamuoyunda şike soruşturması olarak bilinen soruşturma kapsamında UEFA ile yapılan yazışmalarda, 3 Temmuz tarihinden bugüne kadar yaşanan olayları tüm berraklığı ve çıplaklığı ile tamamen tarafsız bir şekilde UEFA ve FIFA yetkilileriyle paylaşmıştır.''
 
Her iki kurum ile yapılan yazışmaları da yayınlayan TFF'den yapılan açıklamada, her zamanki şeffaf ve adil tutumun kamuoyuna gösterildiği vurgulandı.