Ergenekon soruşturması kapsamında aranan İstanbul eski Belediye Başkanı ve İSTEK Vakfı ve Yeditepe Üniversitesi sahibi Bedrettin Dalan'ın, ABD'den Belarus'a gidişinde, halen aktif siyasetin içinde olan ünlü bir politikacı ile yine tanınmış eski bir milletvekilinden yardım aldığı ileri sürüldü.
17 Temmuz'da ABD'den ayrılarak Beyaz Rusya olarak da bilinen Belarus'un başkenti Minsk'e gelen Dalan, burada Hüseyin Şahin isimli Türk vatandaşına ait Juravinka Oteli'ne yerleşti. Dalan'a yardım eden ünlü siyasetçinin, doğrudan bağlantı kurmamaya özen gösterdiği ve tanınmış eski bir milletvekilinin aracılığı ile destek sağladığı belirtiliyor. Dalan'ın otele yerleşmesinde aynı politikacının etkili olduğu iddia edildi.
Dalan'ın, geçtiğimiz hafta bu otelden ayrılarak Minsk'e 30 kilometre uzaklıktaki bir villaya yerleştiği de ileri sürüldü.

OTEL SAHİBİ MERCEK ALTINDA
Polis, Bedrettin Dalan'ın kaldığı Juravinka Oteli'nin sahibi Hüseyin Şahin'i de mercek altına aldı. İddiya göre, Hüseyin Şahin'in 1985 yılında Türk - Hollanda ve Alman polisinin yürüttüğü uluslararası eroin kaçakçılığı nedeniyle soruşturma geçirdiği, bu soruşturmayla ilgili 10 kilo eroine el konulduğunu ortaya çıktı.

Şahin'in bu olaydan sonra bir süre Hollanda'da saklandığı, 1989 yılında da Türkiye'ye geldiği bilgisine ulaşıldı. Kayıtlarda Şahin'in, aynı yıl Sakarya'da değişik çap ve marka silahlarla yakalandığı da belirtiliyor. / akşam