Polis, Nuri ve Vedat Ergin kardeşlerin de avukatlığını yapan E.B.'yi, dün yolda otomobiliyle giderken gözaltına aldı. Ahmet Tekin Baykal'ın Kuşadası'nda silahlı adamları tarafından kale gibi korunan vi işkence odalarının bulunduğu çiftliğine, Emniyet Genel Müdürlüğü'ne ait Sikorsky helikopteriyle, özel harekat timlerinin yaptığı baskının görüntüleri ise film sahnelerini aratmadı.

Özel yetkili Cumhuriyet Savcısı Murat Gök'e başvuran bazı mağdurlar, daha önce çete suçlamasından hüküm giyen ve cezasının infazının ardından serbast kalan Ahmet Tekin Baykal ve adamlarının çek senet tahsilatı, yağma, adam kaldırma, işyeri kurşunlaması ile ilgili şikayetler bildirdi. Aydın ve İzmir başta olmak üzere Ege Bölgesi'nde faliyet gösteren Ahmet Tekin Baykal ve adamları, bir yıl önce teknik takibe alındı. Geçen Pazartesi günü saat 06.00'da savcı Gök'ün talimatıyla İzmir Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi operasyon için düğmeye bastı. İzmir başta olmak üzere Aydın, Balıkesir, Muğla, Samsun, İstanbul, Ankara, Mersin, Kayseri, Zonguldak ve Antalya'da 100 ev ve 35 işyerine eş zamanlı baskın düzenlendi, 31 otomobilde de arama yapıldı.

Bu arada polis, Savcı Gök'ün talebi üzerine çete lideri Ahmet Tekin Baykal'ın Kuşadası'ndaki çiftliğine, içerisinde özel harekat timlerinin bulunduğu Sikorsky helikopterle baskın yaptı, ancak Baykal çiftlikte yakalanamadı. Polis, Baykal'ın Çeşme İlçesi'nde lüks bir otelin 7'ci katındaki 1711 numaralı odada kaldığını tespit etti. Ekipler, otele baskın yapıp kapıyı kırarak odaya girdi. Ahmet Tekin Baykal'ı yatakta sevgilisi M.K., ile birlikte yakaladı.

İŞKENCE ODASI BİLE VAR

Baykal'ın silahlı adamları, çiftlikteki şok baskın karşısında şaşkına döndü. Dışarıdan kaleyi andıran çiftliğin içerisinde arama yapan ekipler, baskın sırasında kaçmak için açılan tüneller, çek ve senetlerini ödemeyenlere işkence yapılan odalar, çok sayıda silah ve çok yüksek miktarda usulsüz şekilde elde edilen Türk lirası, dolar ve euro'ları gizli bölmelerde buldu. Polis, çiftlikte ceset araması da yaptı.

EL BOMBASI, TELSİZ, ÇELİK YELEK

Eş zamanlı baskınlar kapsamında, zanlıların, gösterdikleri yerlerde yapılan aramalarda, 5'i ruhsatlı 21 tabanca, 11 pompalı tüfek, el bombaları, çelik yelek, telsizler, çok sayıda mermi ve evrak ele geçirildi. Gözaltına alınanlar arasında, Ahmet Tekin Baykal ile birlikte emekli albay Y.Y., emekli Emniyet Müdür Yardımcısı H.E., değişik rütbelerde 3 emniyet görevlisi, 3 avukat, Danıştay'dan ayrıldıktan sonra avukatlık yapan R.S.U., işadamı H.İ., İzmir'deki Beşok çetesi davasında yargılanıp beraat eden F.T., İzmir eski Askeri Başsavcısı H.Ç. ve Nuri ve Vedat Ergin'in de avukatığını yapan E.B. bulunurken, 63 kişi gözaltına aldı. Çetenin, Yargıtay'daki davalarında emekli albay, askeri savcı ve hakimi kullandıkları belirtildi. Polis olayla ilgili Baykal'ın avukatı M.Ü., ile İzmir Narlıdere'de ünlü bir restoranın sahibi C.A.'nın da bulunduğu 7 kişinin daha arandığını söyledi. Zanlıların sağlık kontrollerinin güvenlik gerekçesiyle gözaltına bulundukları yerde Adli Tıp Doktorları tarafından yapıldığı da vurgulandı. İfadeleri alınmaya başlanan 63 kişinin cuma günü adliyeye sevkedileceği bildirildi.

Ahmet Tekin Baykal, bir süre önce restoranına ruhsat verilmediği iş in gittiği Kuşadası Belediyesi'ni bastığı, Belediye Başkanı Fuat Akdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle 20 gün tutuklu kalıp, ardından tahliye edilmişti.