Rahim AK / HT GAZETE

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi ve Ataşehir ’de pek çok projesi bulunan işadamı Ali Ağaoğlu arasındaki ilişkilerin gazetemize konu olması üzerine İlgezdi, daha önce yaptığı “yazılı” açıklamadan bir anda vazgeçti. Habere konu olan iddialardan en önemlisi, Ataşehir Belediyesi’nin Encümen kararı ile Ağaoğlu’nun kullanımına bırakılan helikopter pisti yle ilgili olandı.

Haberi yayınlamadan konuyu sorduğumuz İlgezdi, “Ağaoğlu kullanım karşılığında 3 bin 500 lira kira ödüyor” dedi. Ardından ise bir mail göndererek, “Hayır kira ödemiyor, ecrimisil yoluyla bu alanı kullanıyor” düzeltmesi yaptı. Ancak dün haber yayınlanınca İlgezdi bu açıklamalarından yine vazgeçti. Dün konuştuğumuz Başkan İlgezdi, “ Ali Ağaoğlu bu alan için bize 3 bin 500 lira ödüyor” dedi. Başkan’ın Basın Danışmanı Cafer Özilhan ise “Ecrimisil bedeli Maliye’ye yatıyor. Bizi ilgilendirmiyor” açıklaması yaptı. Ağaoğlu’nun “çalışanları da kendisine ait olan” alanı nasıl kullandığı hâlâ muammasını korurken Başkan İlgezdi’nin ifadelerinden şimdi yeni bir soru ortaya çıkmış bulunuyor. Daire kiralarının bin TL ile 5-6 bin TL arasında olduğu Ataşehir ’de, ecrimisil yani işgal bedeli olarak helikopter pisti ve hangarı için 3 bin 500 liralık tutarı kim belirledi?

AĞAOĞLU KULLANIYOR
Bu arada İlgezdi, söz konusu alanı sadece Ağaoğlu’nun kullanmadığını öne sürüyor. Ancak Danışman Özilhan aynı fikirde değil. Özilhan, “Bizim helikopterimiz yok, o alanı sadece Ali Ağaoğlu kullanıyor” diyerek kendi başkanını bizzat yalanlamış oluyor.

Birileri Ataşehir ’de Habertürk 'ü topladı!
Ali Ağaoğlu ile Ataşehir Belediye Başkanı arasındaki yakın ilişkiyi konu alan haberin gazetemiz Habertürk 'te yayınlanmasının ardından dün Ataşehir Bölgesi'nde birilerinin gazeteleri topladığı öğrenildi. Bölgede bayi bayi dolaşan bazı kişilerin herhangi bir neden söylemeden mevcut tüm gazeteleri satın aldığı belirlendi.

İkinci evinden haberi yok!
SORU: My Country ve Sky Towers'ta size ev hediye edildiği doğru mu? Konutlar size mi ait, kira mı ödüyorsunuz?

ÇELİŞKİLİ 4 YANIT
BELEDİYE BAŞKANI BATTAL İLGEZDİ:Sky’da 6 bin liraya kiracıyım. Evsahibim Ağaoğlu değil. My Country’i bilmiyorum.
BASIN DANIŞMANI CAFER ÖZİLHAN :Başkanımız yanlış hatırlıyor, orada da kirada oturuyor. Ev sahibinin kim olduğunu bilmiyorum.
İLGEZDİ'NİN YEĞENİ ÖZKAN BEY:Kendisi Sky Towers'ta ve My Country'de kiracı olarak oturuyor.
EV SAHİBİ ESER OLCAY AVUNDUK:Bu konu hakkında hiçbir şey söyleyemem! (Sky Towers’taki ev sahibi)