TOBB Aydın Girişimci Kadınlar Kurulu Başkanı Belgin İlker TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu" nun sözlerini dikkate alarak, 2010 yılında girişimci kadın sayısını artıracak projeler yapacaklarını söyledi. İlk olarak “Mutlu Mutfaklar” ve“Ev Tekstili” adlı proje ile yola çıkacaklarını anlatan Belgin İlker, Mesut Yılmaz "dan Maliye konusunda girişimci adayların eğitilmesi için yardım istedi. Vergi Dairesi Başkanı Yılmaz, bu tür eğitimlerin desteklendiğini ve kurum olarak ellerinden gelen katkının verileceğini ifade etti.
Ülkemizde ki kayıt dışı ekonomiyi, kayıt altına alacak çalışmaların hızlandırılması konusunda yapılan çalışmalar hakkında da bilgi veren Yılmaz, teknolojinin tam kullanılması ile kayıtsız kazançların önüne geçilebileceğini de ifade etti. Mesut Yılmaz, tüketicinin fiş almak konusunda daha duyarlı olması gerektiğini söyledi.
Kadının girişimciliğe özendirilmesi için vergi açısından kolaylıklar getirilmesi gerektiğine vurgu yapan İlker ise, “Ailenin sermaye gücü genellikle erkek çocuklarına ayrıldığı için, kadınların daha çok sabit çalışan kesim olmayı tercih ediyor. Bunun önüne geçebilmek için kesinlikle kadın girişimcileri devletin desteklemesi ve özendirmesi gerekmektedir” dedi.
Belgin İlker" in bu sözlerinden sonra Yılmaz; “TOBB Girişimci Kadınlar Kurulu, ülkemize ve İlimize farklılık getirecektir. Bu nedenle yapacağınız her çalışmada üzerimize düşen her konuda görev almaya hazırız” dedi. -iha