Albert Einstein (1879 - 1955)

einstain.jpg
Modern Fiziğin babalarından Einstein, Otistik Spektrum Bozukluğuna sahipti. Asperger sendromuna benzese de farklılıkları vardır. Bu hastalıkta, kişi kendini uzun uykulardan alamaz. Sürekli yarı baygın halde dolaşabilir. Beyin loblarının arasında bağlantı sadece yaşamsal faaliyetleri sürdürecek kadar vardır.

Frida Kahlo (1907 - 1954)

frida-2.jpg

Ünlü ressam, küçük yaşlarda çocuk felci geçirdi. Uzun süre yatağa bağımlı olduğu için bir bacağı diğerinden inceydi. Omurgasında da sorunlar vardı. Hayatının sonlarına doğru ise sağ bacağı kesildi.

Galileo Galilei (1564 - 1642)

Galileo Sendromu olarak da bilinen hastalığa sahipti. Yani o anki topluma ters düşen her ne varsa o konuda insanları zorlamak. Bunun yanında ilerleyen yaşlarında Galilei kör oldu.

Stephen Hawking (1942 - ...)

hawking.jpg

21 yaşında henüz tedavisi olmayan ALS hastalığına yakalandı. Motor nöronların yüzde sekseni öldü ve felç kaldı.

Wolfgang Amadeus Mozart (1756 - 1791)

beethoven.jpg

Müzik dünyasının gelmiş geçmiş en büyük insanlarından olan Mozart'ta Tourette Sendromu mevcuttu. Bu hastalık aynı şeylerin sonsuz kez tekrarlanmasına yol açar. Notalama yeteneğinin buradan geldiği düşünülüyor. Ayrıca bu sendrom kişinin her şeye karşı tikinin olmasına da yol açabilir.

Isaac Newton (1643 - 1727)

Fizik kanunları ve matematik konusunda muhteşem çalışmalara imza atan Newton, Asperger Sendromu'na sahipti. Asperger Sendromu'nda beynin tüm lobları ayrı ayrı çalışır. Bu yüzden birden farklı alanda uzmanlaşabilirler. Ayrıca bu rahatsızlık kişinin asosyal olmasına, hep aynı şeyleri tekrarlamasına da yol açabilir.

Pisagor (MÖ 570 - MÖ 495)

Kendisinde Obsesif Kompülsif Bozukluk vardı. Bu yüzden kök ikinin rasyonel olmadığını ispatlayan öğrencisi Hippasus'u denize attırmıştır. Fikirlerinin kesin doğru olduğunu düşünürdü.

Vincent van Gogh (1853 - 1890)

Van Gogh şizofreni hastasıydı. Boyadan zehirlenmesi bu etkiyi arttırdı. Bipolar bozukluğu da mevcuttu. Frengi ve Ménière hastalığından da muzdaripti.

Agatha Christie (1890 - 1976)

Histerik Füg hastalığı vardı. Bu rahatsızlık kişiyi gerçek dünyadan koparıyordu. Bu hayal dünyasının Agatha Christie'ye kazandırdıkları ise göz ardı edilemez. Ayrıca Christie, sara hastasıydı.

Ludwig Van Beethoven (1770 - 1827)

9. senfonisini sağırken besteleyen Beethoven'ın işitme bozukluğu vardı. Astım hastalığından muzdarip olan Beethoven çalışmalarından önce kafasını soğuk suyla dolu kovaya sokardı. Obsesif de olan Beethoven'da Asperger Sendromu da vardı.

Leonardo Da Vinci (1452 - 1519)

Ünlü ressam ve mucit Da Vinci'de, Frijit vardı. Frijit cinsel manada karşı cinse karşı oluşan soğukluktur. Cinselliği duyguların olmadığı zaman, iğrenç bir şey olarak tanımladı. Farklı alanlara olan ilgisinden ve sosyal olmamasından dolayı Asperger Sendromu da olduğu söylenebilir. Leonardo'nun hayatı boyunca sevgilisi olmadı.

Salvador Dali (1904 - 1989)

dali.jpg

Bir ressam için en kötü hastalıklardan olan Parkinson hastasıydı. Dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu vardı. Neredeyse 48 yaşına kadar cinsellikten oldukça soğuktu ve eşi ile 15 yıl kadar birlikte olmadı.

Dante Alighieri (1265 - 1321)

İlahi Komedya'nın yazarı Dante'de Norkolepsi ve kas gevşekliği hastalıkları vardı. Norkolepsi gündüzleri sürekli uyuma ihtiyacı hissetmektir. Kas gevşekliği ise bu hastalığın bir sonucudur. Ayrıca Dante, Epilepsi (Sara) hastasıydı.

John Nash (1928 - 2015)

Ünlü ''Oyun Teorisi'' nin sahibi bir matematikçi olan Nash şizofreni hastasıydı. Çevresinde aslında olmayan kırmızı giysili insanlar görüyordu. Hayatını anlatan 'Akıl Oyunları' filminde de bu detaylar vardı.