Saylan, dün tedavi gördüğü İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Onkoloji Bölümü"nden vatandaşların alkışları arasında ayrıldı.

Tedavi gördüğü hastaneden alkışlar arasında taburcu olan ÇYDD Genel Başkanı Türkan Saylan, “Yanlış yaptık dedirttiğimizi düşünüyorum” dedi

Ergenekon soruşturması kapsamında evinde arama yapılan Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Genel Başkanı Türkan Saylan, tedavi gördüğü İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi"nden dün taburcu oldu. Saylan, her devrimin karşı bir devrimi olduğunu belirterek, “Operasyonu yapanlar da rahatsız olmuştur. "Yanlış yaptık" dedirttiğimizi düşünüyorum” diye konuştu.
Basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Saylan, operasyona birçok ülkeden tepkiler yağdığını, Avustralya"dan bile destek telefonları aldıklarını belirterek, “Elimizden geleni yapacağız. Ölecek halimiz yok. Benim bir süre daha yaşamam gerekiyor. Hukukun üstünlüğünü sağlayacağız. Giderken, sizlere daha iyi bir dünya bırakmak istiyoruz. Ülkemizi sattırmayız, böldürmeyiz. Bir güzel kızımız okumaya başlayıp da 14 yaşında örtünüp evlenmiyorsa, o cemaate zarar veriyor. "Bunu biz kapatacaktık, Atatürk düşmanı yetiştirecektik" diye bir düşünce var” dedi.

"Dinler dürüst olmayı öğretir"
Saylan, her devrimin bir karşı devrimi olduğunu, bu karşıtlıklar nedeniyle ayrılıklar olduğunu söyleyen Saylan, “Egemen olduğu bir rejimden, disiplinli bir rejime geçiyor. Burada birçok kişi mutlu oluyor ama birçok kişi de kızıyor bu işe. Öyle bir sistem var. O sistem antidemokratik olan bir adamın peşine takılarak sürü halinde yaşamayı gösteriyor. Din sömürüsü de var. Dinde böyle şeyler yok. Dinler insanlara dürüst olmayı, namuslu olmayı öğretiyor ama maalesef saptırılmış vaziyette. Her kafadan bir ses çıkıyor. Özellikle insanların hayatlarını, ruhunu, bedenini almaya çalışıyorlar. Bir nevi kullanıyorlar. Çocuklara bu haksızlığı yapmamamız lazım. Herkes yolunu bilinçle seçmeli. Bu ancak eğitimle sağlanır. Eğitim de yozlaştı. Onun içeriğini düzeltmenin de zamanı gelecek. Bugün haksızlıklara karşı çıkıyoruz” diye konuştu.

"Hep bursu sormuşlar"
Türkiye"nin birçok noktasında imkânsızlıklar içerisinde eğitimini sürdürmeye çalışan çocuklar olduğuna dikkat çeken Saylan, bütün çocukların aynı sınava tabii tutulmasını eleştirdi. Saylan ayrıca, “Operasyonu yapanlar da rahatsız olmuştur. "Yanlış yaptık" dedirttiğimizi düşünüyorum. Umarım onlar da ders almıştır. Ben ötekiler de çıkana kadar hâlâ bekliyorum. Bursu sormuşlar hep. "Nasıl veriyorsunuz, kime veriyorsunuz" diye. Biz çocukları yetiştiriyormuşuz da dağlara gönderiyormuşuz, asimile ediyormuşuz. İki tarafa da yaranamıyorsun. Polemik içindeyiz. Polemikler beni hiç ırgalamaz. Arkadaşlarım serbest bırakıldığı için çok sevindim” dedi.

"Belgelerimiz geri gelmedi"
Bir soru üzerine alınan belgelerin geri gelmediğine dikkat çeken Saylan, İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Turan Çolakkadı"nın, “Dernek yetkilileri İstanbul Emniyet Müdürlüğü"ne başvurdukları takdirde burs alan öğrencilere ilişkin tüm kayıtlar derhal verilecektir” sözlerinin hatırlatılması üzerine, şunları söyledi:
“Olay basına yansıyınca öyle diyorlar ama bize "hard disk getirin" dediler. Arkadaşlar hâlâ çalışıyorlar. Alınan belgelerimiz geri gelmedi. Kaç gündür çocukların bursu gitmiyor. Bilgisayarlar alınırken kopyalama yapılmadı. Keşke onlar da burs verse. Hodri meydan.”

Milliyet