Bahçeşehir"de, uyarı levhası bulunmayan inşaat sahasında Yıldız Teknik Üniversitesi öğrencisi Dilara Sarıkaya"ya çarparak ölümüne neden olan ve kazada 10"da 10 kusurlu bulunan şoförün tutuklandıktan 4 ay sonra tahliye edilmesi genç kızın acılı ailesini isyan ettirdi.

Bahçeşehir"de 7 ekim 2010 günü okula gitmek için evinden ayrılan Yıldız Teknik Üniversitesi öğrencisi 20 yaşındaki Dilara Sarıkaya, yolun karşısına geçerken hiçbir uyarı levhası bulunmayan inşaat alanından çıkan bir mıcır kamyonun altında kalarak hayatını kaybetti. Olayla ilgili polisin kaza tespit tutanağında sürücü Mustafa Yerdelen kazada 10"da 10 kusurlu bulundu. Saha sorumlusu Murat İnak ise karayolu üzerinde yapılan çalışma sırasında gerekli işaretleri koymayan ve güvenlik önlemlerini almadığı için kusurlu bulundu. Olayın onlarca tanığının olmasına rağmen tüm dava boyunca sadece iki tanık dinlendi. Onlar da olayı görmediklerini iddia etti.

Yaklaşık bir ay içinde hazırlanan iddianamede ise Yerdelen ve İnak hakkında "taksirle adam öldürme" suçundan dava açılarak 6 yıla kadar hapisleri istendi. Davanın önceki gün Büyükçekmece Adliyesi"nde görülen duruşmasına Damla"nın annesi Aydan Uğur ile eşi Doğan Uğur ve Dilara"nın babası Nazmi Sarıkaya katıldı. Duruşmada aile avukatı İbrahim Mendeşağu mahkemeye Adli Tıp kurumundan gelen rapora itiraz dilekçesini sundu.

Duruşmada söz verilen tutuklu sanık Mustafa Yerdelen kazadan dolayı çok üzgün olduğunu belirterek “Bu bir kazadır, herkesin başına gelebilir. Ben mağdurum” diyerek tahliyesini talep etti. Mahkeme heyeti dosyadaki mevcut delil durumu ve sanığın tutuklu bulunduğu süreyi gözününde bulundurarak tahliyesine karar verdi.

Annenin feryadı

Dilara"nın acılı annesi Aydan Uğur, “Dilara bir milletvekilinin çocuğu olsaydı şimdiye kadar bir sürü kanun çıkarılırdı.

Bir sürü sorumlu bulunurdu. Haklı olduğumuz davada haksızlığa uğruyoruz” dedi. Dilara"nın babası Nazmi Sarıkaya ise Facebook"tan olayın görgü tanıklarını aradığını söyledi.

vatan