1. Çıplaklıktan korkmayın.

Araştırmalar cinsel hayatı en iyi olan kadınların genelde vücutlarıyla barışık olan kadınlar olduğunu söylüyor. Bedeninizle barışın, ufak tefek kusurları gözünüzde büyütmeyin ve dergilerdeki modeller gibi görünmüyorsunuz diye ASLA üzülmeyin. Kendinize ve bedeninize olan güveniniz, çıplaklıkla barışık olmanız ve en önemlisi vücudunuzu sevmeniz ve bunu belli etmeniz sizi daha seksi gösterecektir. Örtünün altına gizlenmekten vazgeçin, ışıklar açık kalsın ve pijamaları dolaba kaldırın... 2. Beden-zihin ilişkisi kurun.

Seks sırasında hayatınızdaki güzel anları, vücudunuzu en rahat hissettiğiniz zamanları düşünün. Zihninizde canlandırdıklarınız bedeninizi de etkiler. Bu ilişkiyi kullanın. Zihninizde canlandırdığınız ateşli hayallerin bedeninize ve beden hareketlerinize yansımasından korkmayın. 3. Seksi eğlenceye dönüştürün.

Bilhassa uzun süreli ilişkilerde seks bir aşamalar ve kurallar silsilesine dönüşebilir. Çiftler artık birbirlerinin isteklerini ve yönelimlerini çok iyi bildikleri için kolaya kaçarak risk almamayı tercih etme eğilimndedirler. Yatakta akrobasi yapın demiyoruz, ama yeni şeyler denemek, ön sevişmeyi uzatmak ya da zararsız oyunlar üretmek, seks öncesinde tahrik edici sohbetler yapmak çok daha tatmin edici bir seks tecrübesi sağlayabilir. 4. Arzularınızı ve nelerden hoşlandığınızı açık bir şekilde anlatın.

Bunlar aşırı uçuk şeyler olsa bile sadece konuşması bile heyecanın dozunu artırmaya yetecektir. Arzularınızı açıkça söylemeniz kendinize ve cinselliğinize olan güveninizi de yansıtır ve arzuyu daha da yükseltir. 5. Sekse ulaşamayabileceğinizi düşünün ve kendinize hissettirin.

Tembelce yatağa geçip rutin bir seksi tecrübe edip uyumak uzun süredir birlikte olan çiftler için en kolay ve zahmetsiz yol olarak görülebilir. Ama bu tembellik bütün bir ilişkiyi sıkıcı ve monoton hale getiren daha büyük sorunlara yol açabilir. Seks için zahmete girin. Seksin her an elinizin altında bulunan en sevdiğiniz yiyecek olmadığını varsayın. Eve gidip seks yapma şansınız olsa bile, bunu biraz zor bir hale getirin. Sözgelimi işten çıkışınızı işlerle geciktirip bu sırada eve ulaşacağınız anı hayal edin ya da uzak bir otelde yer ayırtıp kilometreleri sayarken arzunuzun da nasıl arttığını hissedin. 6. Seksin zamanı ve yeri yoktur.

Her ne kadar koşullar sizi bunun aksine ikna etse de ve bir yerde buna karşı gelmek imkansız olsa da arada bir çizgi dışına çıkmak seks hayatınızı tazeler, sizi canlandırır. Hormonlarınızın patlamak üzere olduğu ilk gençlik yıllarınızı hatırlayın. İmkanınız olduğu sürece seksi ertelemeyin. 'Tehlikeli' yerlerde seksi sözler ve davranışlarla seks yapmasanız bile partnerinizi ve kendinizi tahrik edebilir, ilişkinizde heyecan yaratabilirsiniz. 7. İlk adımı atmaktan çekinmeyin.

Özellikle kadınlar ilk adımı erkeklerin atmasını beklemeye meyillidir. Bu alışkanlık seksi rutin hale getiren unsurlardan biridir. Aniden partnerinizin kolundan tutup kararlı bir şekilde onu yatağa sürüklemenizin yaratacağı etkiyi kuaförde harcanan saatler yaratamaz, unutmayın. 8. Ev işleri sırasında sekse yer açın.

Alışveriş, temizlik gibi evle ilgili işler hem kadın hem de erkek açısından yorgunluk bahanesi olarak sık sık kullanılır. Siz de sekse ev işleri arasında zaman ayırın. Araştırmalar ev işlerini oyuna çevirmenin seks hayatına canlılık katmada ve zaman kazanmada büyük faydası olabileceğini gösteriyor. Ev işi deyip geçmeyin! 9. Evden çıkın.

İşten eve, evden işe derken sıcak yuvanız seks hayatınızı sınırlayan bir unsura dönüşebilir. Evinizi çok sevseniz de en rahat kendi evinizde ve yatağınızda sevişseniz de biraz değişikliğin çok yararı olabilir. Farklı mekanlar bambaşka atmosferler yaratmanıza ve partnerinize bakış açınızı farklılaştırmaya yardımcı olur. 10. Spor yapın, vücudunuza iyi bakın.

Vücudunuz ihmale gelmez. Her gün yaptığınız ufak tefek egzersizler, düzenli tempolu yürüyüşler bedeninizi sağlıklı kılacağı gibi otomatik olarak seks hayatınızı da etkileyecektir. "Sigara ve aşırı alkol tüketiminden uzak durun" demeye gerek var mı? (GAZETEPORT)