Batı’nın silahlandırma çağrılarına olumlu yanıt vermemesi üzerine Suriyeli isyancılar çareyi El Kaide tehdidinde buldu. Bir isyancı, “Allah bize yardım etsin çünkü bu rejimi yenmemiz imkansız” diye konuştu.

Halep’in Bab el Nasr mahallesindeki isyancı birliklerinin komutanlarından Ebu Ammar, AFP haber ajansına yaptığı açıklamada, “Biz burada el Kaide’yi istemiyoruz ancak kimse bize yardım etmezse biz de onlarla ittifak kurarız” dedi.

“El Kaide buraya gelirse insanların beyinlerini yıkayacaktır. Eğer El Kaide Halep’e girerse üç ay içinde burası onların üssü haline gelir” diyen Ebu Ammar şöyle devam etti:

“Allah bize yardım etsin çünkü bu rejimi yenmemiz imkansız. Ellerinde muhtemelen kullanacakları kimyasal silahlar var. Tankları, uçakları, havan topları, roketleri var. Bizimse hiçbir şeyimiz yok.”

Batı’dan kendilerini savunmak amacıyla silah ya da askeri müdahale istediklerini de ifade eden Ebu Ammar, “Kızgınız. Suriye halkı hala Avrupa ülkelerini seviyor ama işler böyle devam ederse sonunda nefret de edebiliriz” diye konuştu.

Uluslararası güvenlik uzmanları daha önce yaptıkları açıklamalarda, yardım çağrılarının cevapsız kalması durumunda Suriye’deki çatışmaların radikal bir boyut alabileceğini belirtmişti.

Geçtiğimiz aylarda Suriye’ye başka ülkelerden gelen cihatçılarla ilgili haberler alarma neden olmuş ancak analistler El Kaide’nin Suriye’deki varlığının çok da büyük olmadığını ifade etmişti.