Genelkurmay Başkanlığı Yüksekova’dan kalkan Jandarma Genel Komutanlığı’na ait S-70 Sikorsky tipi nakliye helikopterinin Deryan Tepe’ye inişi sırasında motordan kaynaklanan güç kaybına bağlı olarak kaza kırıma uğradığını, 4 askerin şehit olduğunu, 7 askerin de yaralandığını bildirdi. Kaza kırıma uğrayan helikopterde 4 mürettebat ile 11 kişilik emniyet timi bulunduğu ifade edildi. Genelkurmay Başkanlığı’ndan dün yapılan açıklamada şunları kaydedildi:

İnişe geçerken düştü
“22 Temmuz 2012 Pazar günü saat 16.55 sıralarında, 4 helikopter mürettebatı ve 11 kişilik emniyet timi ile birlikte Yüksekova’dan kalkan Jandarma Genel Komutanlığına ait bir S-70 Sikorsky tipi helikopterimiz; Dağlıca 12 km kuzeydoğusundaki Deryan Tepe’ye inişe geçtiği esnada, ilk belirlemelere göre güç kaybına bağlı olarak kaza kırıma uğramıştır. Kaza sonucunda; 4 personelimiz şehit olmuş, 7 personelimiz yaralanmıştır. Şehit ve yaralılarımız Hakkâri ve Yüksekova’ya tahliye edilmişlerdir.”
Anadolu Ajansı ve Doğan Haber Ajansı geç saatlerde abonelerine geçtikleri haberde, hastaneye kaldırılan yaralı askerlerden birini daha kurtarılamayarak şehit olduğunu duyurdular. Böylece kazada şehit sayısı 5 oldu.

 

Yaralı askerler hastaneye kaldırıldı

20 şehit verildi
Hakkâri’nin Dağlıca bölgesine Yeşiltaş Piyade Taburu’nun geçici üs bölgesine 19 Haziran’da ağır silahlarla yapılan saldırıda 8 asker şehit olurken, 19 asker de yaralanmıştı. Yaralı askerlerden Piyade Üsteğmen Murat Hasırcıoğlu GATA’da yaşam mücadelesi verirken 13 gün süren şehit oldu. Dağlıca Bölgesi’nde 21 Ekim 2007 gecesi yapılan saldırıda da 12 asker şehit oldu. Teröristlerce kaçırılan sekiz asker bir süre sonra serbest bırakıldı.

Devletin zirvesi başsağlığı diledi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Meclis Başkanı Cemil Çiçek ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde askeri helikopterin düşmesi sonucu 5 askerin şehit olması nedeniyle Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel’e telgraf göndererek başsağlığı diledi. Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi’nden yapılan açıklamaya göre, Gül, gönderdiği telgrafta şehitlerin ailelerine, Türk milletine ve Türk Silahlı Kuvvetleri’ne başsağlığı dileklerini iletti.

Kılıçdaroğlu da mesaj gönderdi
Başbakanlık Basın Merkezi’nin internet sayfasında yer alan açıklamaya göre ise Erdoğan, Orgeneral Özel’e başsağlığı mesajı göndererek, üzüntülerini iletti ve yaralı askerler için acil şifa dileğinde bulundu.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da bir mesaj yayımlayarak, üzüntüsünün çok büyük olduğunu belirtti. Kaza sonucunda şehit olan 5 askere rahmet, ailelerine, yakınlarına, silah arkadaşlarına ve Türk Silahlı Kuvvetleri’ne başsağlığı dileyen Kılıçdaroğlu, yaralanarak tedavi altına alınan 4 askere de acil şifa dileğinde bulundu.