Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı Çardak Köyü'nde yaşayan Dağlıca şehidinin ağabeyi Hasan Uysal, terör örgütü PKK'nın eylemlerini hep Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yurt dışı görüşmelerinde yapmasının tesadüfi olmadığını söyledi.

PKK terör örgütünün, Hakkari Dağlıca'da karakollara yaptığı saldırıyı nefretle kınadığını belirten Dağlıca Şehidi Piyade Uzman Çavuş Mustafa Uysal'ın ağabeyi Hasan Uysal, Dağlıca'da karakollara yapılan saldırının, Başbakan Erdoğan'ın Meksika'nın Los Cabos'ta B-20 İş Zirvesi'nde bulunurken yapılmasının terörün uluslararası boyutunun olduğunu göstergesi olduğunu kaydetti.

PKK terör örgütünün, Türkiye'nin ilerlemesini ve kalkınmasını istemeyen güçler tarafından taşeron olarak kullandığını belirten Uysal, baskınların sona ermesi için terör riski olan sınır bölgelerinde sabit karakollar yerine mobilize birliklerin olmasının daha yararlı olacağını ifade etti.

Uysal, "8 askerimizi Dağlıca'da şehit eden ve 15 askerimizi yaralayan kirli elleri lanetliyorum. Ülkemizin huzur ve refahı için insanlığın başına bela olan PKK terör örgütünün artık kökünün kazınması gerekir. Sözde dost, arka planda Türkiye düşmanı ülkeler PKK'ya destek olmasa terör sorunu 30 yıl sürmezdi. Başbakan Erdoğan ne zaman yurt dışında uluslararası bir toplantıya katılsa PKK eylem yapıyor. Bunlar tesadüfi değil. Planlı yapılmış eylemler." dedi.

Piyade Uzman Çavuş Mustafa Uysal, Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Dağlıca mevkiinde, 21 Ekim 2007 tarihinde PKK terör örgütünün hain saldırısında şehit düşmüştü.

BAŞBAKAN'IN NE ZAMAN GİTSE PKK VURUYOR
İşte o saldırılar….

8 Haziran 2004 – Başbakan G-8 Zirvesi'ne katılmak üzere ABD'ye gitti. ABD Başkanı George Bush ile görüşmesi sırasında PKK 5 yıllık ateşkesi bozduğunu açıklayıp, terör eylemlerine başladı.

3 Ekim 2008 - Başbakan'ın Türkmenistan - Moğolistan gezisi sırasında Şemdinli - Aktütün saldırısı gerçekleşti. Teröristlerin 15 askerimiz şehit oldu.

7 Aralık 2009 – Başbakan ABD'ye gitti. Başkan Obama ile görüşmesine saatler kala, terör saldırısı haberi geldi. Tokat Reşadiye'de kontrol görevi yapan askeri araca açılan ateş sonucu 7 asker şehit oldu.

29 Mayıs 2010 – Başbakan Mayıs'ın son haftası Güney Amerika ülkelerini kapsayan geziye çıkmıştı. Gezi sürerken, önce 29 Mayıs'ta yurdun çeşitli yerlerinde PKK saldırıları başladı. Bu saldırılarda 7 asker, korucu ve güvenlik görevlisi şehit oldu. 30 Mayıs gecesi ise İskenderun Deniz Komutanlığı'nda nöbet değişimine giden askerlere roketli saldırı sonucu 6 asker şehit oldu, 7 kişi yaralandı.

17 Nisan 2010 - Başbakan Güvenlik Zirvesi için Washington'a gidip ABD Başkanı Barack Obama ile görüştüğü günlerde tarihinde Ladik'te polis otosuna saldırı düzenlendi ve 2 polis şehit oldu.

12 Eylül 2011 – Mısır, Tunus ve Libya'yı kapsayan ''Arap Baharı'' turu sırasında Başbakan'ın ilk durağı olan Mısır'a hareket ettiği saatlerde Şemdinli'de bir düğüne saldırıldı. 2 güvenlik görevlisi ve 3 vatandaş hayatını kaybetti.

20 – 24 Eylül 2011 - Başbakan Erdoğan'ın BM görüşmelerine katılmak üzere New York'a gittiği günlerde art arda terör saldırıları gerçekleşti. 20 Eylül'de Ankara Kumrular Sokak'ta bomba patladı, 5 kişi öldü. Aynı günün gecesi Siirt'te 4 genç kızı ölüme götüren terör saldırısı gerçekleşti. Başbakan ABD'de, Başkan Obama'yla görüşmeyi de kapsayan temaslarına devam ederken 24 Eylül 2011'de Siirt'in Pervari ilçesinde Belenoluk Jandarma Karakolu'na uzun namlulu silahlar ve roketatarlarla saldırıldı. 6 asker şehit oldu.
19 Nisan 2012 - Başbakan'ın G-20 Liderler Zirvesi için bulunduğu Meksika'da, Rusya Devlet Başkanı Putin ile yaptığı görüşme sırasında kara haber geldi. PKK'nın hain Dağlıca baskınında 8 şehit verdik.