Askeri savcılığın yaptığı soruşturma, 12 askerin şehit olduğu, 8 askerin de kaçırıldığı Dağlıca baskınında, birçok bilinmeyeni ortaya çıkardı. Askeri savcıya göre, bazı askerlerin görevlerini yapmamaları, domino taşı gibi diğer sektörleri etkiledi.

MG-3'ü kullanamadılar

İlk ateş, 00.10'da açıldı. Saat 00.00 sularında toplantıları biten unsur komutanları mevzilerine ulaşamadan çatışmanın ortasında kaldı. Mevzilerdeki boşluklar nedeniyle havancı erler Özhan Başanoğlu ve Fatih Atakul başka mevzilere gitmek zorunda kaldı. Makineli tüfek nişancısı er İrfan Beyaz ile yardımcısı er İlhami Demir ise, teröristlerin ilerleyişini durduracak olan MG-3'ü kullanamadı ve bu bölge de boş kaldı.

15 dakika sonra teslim oldu

Çatışma başladıktan 15 dakika sonra er Ramazan Yüce kendini Kürtçe tanıtarak teröristlere doğru 50 metre yürüyüp teslim oldu. Arkadaşlarına da, "Teslim olun" çağrısı yaptı. Ardından er Özhan Şabanoğlu ve Fatih Atakul silahını bırakıp teslim oldu.

Teröristler buradan sızdı

Desteksiz kalan uzman çavuş Halis Çağan da ayağa kalkarak teslim oldu. Bunları siperdeki Fuat Başoda ile İlhami Demir izledi. Teröristler de sızma harekâtını bu askerlerin boş bıraktığı bölgeden yaptı.

İddianamede şu görüşlere yer verildi: "Tanıklar; Keri sektöründeki şüphelilerin mevzilerini terk etmesi neticesinde teröristlerin rahat bir şekilde sızdığını belirtmiş ve şüpheliler görevlerini yapsaydı bu kadar çok şehit ve yaralı verilmeyeceğini ifade etmişlerdir."

Ersan Atar/Sabah