Barış ve Demokrasi Partisi'nin (BDP) İstanbul İl Başkanlığı bugün Anayasa Mahkemesi'nin kapattığı Demokrat Toplum Partisi'nin eski yerinde açıldı. Tarlabaşı Bulvarı, Kalyoncu Kulluk Caddesi üzerindeki açılışa yaklaşık 300 kişi katıldı. Hasip Kaplan açılışta yaptığı konuşmada şunları söyledi:
“Biz 27 partinin kapatıldığı bir ülkede yaşıyoruz. Onlar kapatmaktan biz açmaktan yorulmadık. İnadına yola devam. Sevgili halkımız biz birşey öğrendik. Eğer çözüm aramazsa bu parti kapatma değil. Bundan sonra Anayasa Mahkemesi'ni de kapatalım ki Türkiye'ye demokrasi gelsin. Nasıl olur demeyin. Fransa'da İngiltere'de Anayasa Mahkemesi yoktur.
Bizim seçilmiş belediye başkanlarımızı, 1994 yılındaki milletvekillerimizi ellerinie kelepçe takmış başlarına polisleri dikmişler. Fotoğraflarını dünyaya servis ediyorlar. Bu fotoğraf kimseye onur kazandırmaz. Bu demokrasinin, insan haklarının, açılımın ve kardeşliğin fotoğrafı değil. Bu kelepçeler halka vurulmuştur. 'Dağdakini indireceğim' diyorsun şehirde siyaset yapanı içeriye alıyorsun. Bu felakete gidiştir. Onlar oyları parayla dolandırıcılıkla sahtekarlıkla almadılar. O halk, özgürlük ve eşitlik için onları seçti. Halkın tamamının oylarını almış milletvekilleri ve belediye başkanlarını düşürerek, siyaseti, belden aşağıya vurarak nereye götürebilirsiniz”


Hasip Kaplan, açılışa katılanlara “Siyaseti Meclis'te yapmak istiyor musunuz” diye sordu ve ellerini kaldırmalarını istedi. Gruptakiler Hasip Kaplan'ın istediğini yaptı.

Hasip Kaplan ve BDP Milletvekili Akın Birdal ile birlikte kurdeleyi keserek il başbakanlığını açtı. Törene katılanlar canlı müzik eşliğinde halay çekip Kürtçe şarkı dinledi. Gruptakiler zaman zaman bölücü örgüt ile başı lehine sloganlar da atıldı./hürriyet