Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliği, bazı basın-yayın organlarında yer alan ve DTP Van Milletvekili Fatma Kurtulan"a ait olduğu iddia edilen fotoğrafı, 8 Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) personelinin Türkiye"ye getirilmesi üzerine DTP"li 3 milletvekili hakkında başlattığı soruşturma kapsamında değerlendirmeye aldı.
AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, terör ve organize suçlara bakmakla görevli Başsavcıvekilliği, bazı basın-yayın organlarında yayınlanan ve Kurtulan"a ait olduğu ileri sürülen fotoğrafı, Kurtulan"ın da içinde bulunduğu DTP"li 3 milletvekili hakkında başlattığı soruşturmanın dosyasına ekledi.
Fotoğrafın soruşturma dosyasına eklenmesiyle birlikte, Kurtulan ile ilgili soruşturmanın, "terör örgütü üyesi olmak" suçu kapsamında yürütüleceği öğrenildi.
Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliği, Dağlıca"daki terörist saldırının ardından irtibat kesilen 8 Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) personelinin Türkiye"ye getirilmesi süreciyle ilgili olarak DTP Diyarbakır Milletvekili Aysel Tuğluk, Siirt Milletvekili Osman Özçelik ve Van Milletvekili Fatma Kurtulan hakkında, Terörle Mücadele Kanunu ve Türk Ceza Kanunu çerçevesinde, geçen hafta soruşturma başlatmıştı.