Zirve Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Söke Şubesi, merhum Söke temsilcisi Özel Pak"ın anısına Temel Dağcılık ve Kaya Tırmanışı eğitimi gerçekleştirdi. Düzenlenen eğitim, Özel Pak"ın hayatta iken belirlediği rotada yapıldı.
22 Mart 2010'da tırmanışı sırasında geçirdiği kaza sonucu hayatını kaybeden Sökeli Dağcı Özel Pak anısına gerçekleştirilen Temel Dağcılık ve Kaya Tırmanışı eğitimi, Kirazlı Kaya Tırmanış bölgesinde yapıldı. Uygulamalı eğitim öncesinde aynı bölgede hayatını kaybeden Özel Pak saygıyla anıldı.
Söke, Selçuk, İzmir, İstanbul şubelerden toplam 37 kişinin katılımıyla gerçekleşen eğitimde Murat Akay eğitmen olarak yer aldı. İki gün süren Temel Dağcılık ve Kaya Tırmanışı eğitiminde tırmanış yapılırken, uygulamalı eğitimlerde dağcı adaylarına yürüyüş, kampçılık, beslenme, tırmanma ve iniş konularında bilgiler verildi.
Konu ile ilgili, Zirve Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Söke Şubesi'nden yapılan açıklamada; “Özel Pak"ın anısına ve emeklerinin yarım kalmaması adına gerçekleştirilen bu anlamlı faaliyetimizde eğitmenimiz Murat Akay"a ve doğa yürüyüşlerinin-dağcılığın sadece bireysel yürüyüşlerden ibaret olmadığının, güvenli faaliyetler için eğitim almanın çok önemli olduğunun farkında olarak bizi yalnız bırakmayan tüm Zirve"ci dostlarımıza teşekkür ederiz” denildi.