Zirve Dağcılık Söke Temsilciliği bünyesinde dağcılık ve doğaya gönül verenler başta olmak üzere İzmir, Kuşadası, Selçuk ve Didim"den gelen dağcılar kısa süre önce kaybettikleri Zirve Dağcılık"ın Söke Temsilcisi Özel Pak için yürüdüler. Özel Pak bu kez aralarında yoktu ancak yürüyüşün her metresinde dağcı arkadaşlarının hatıralarında yer aldı.
Dereköy meydanında toplanan doğa gönüllüleri burada yapılan kısa bir anma tören i sonrasında yürüyüşe geçti. Aralarından ayrılışının birinci haftasında gerçekleştirdikleri ilk yürüyüşü Kemalpaşa Dereköy"de yapan Söke, Kuşadası, Didim, Selçuk ve İzmir"den gelen dağcılar, yakalarında Özel Pak"ın resmi ile yürüdü. Zirve Dağcılık Söke Temsilcisi Özel Pak"ı anma yürüyüşü Dereköy-Mahmut Dağı 10 Km ve Dereköy-Mahmut Dağı Zirve 15 Km"lik iki parkur olarak tamamlandı. Yürüyüşün her anına Özel Pak"ın izleri yansırken, yürüyüş boyunca Özel Pak ile yaptıkları dağ yürüyüşleri ve tırmanışlarını anımsayan bölgenin dağ ve doğa gönüllüleri oldukça duygusal anlar yaşadı.

ÖZEL PAK BU HAFTA SONU LATMOS"TA ANILACAK
Merhum Özel Pak 3-4 Nisan tarihlerinde bölge dağcılarına sevdirdiği kendisinin de çok sevdiği Beşparmak (Latmos) zirve çıkışı ile bir kez daha anılacak. Gerçekleşecek Beşparmak Tekerlek Dağı (Latmos) Zirve faaliyeti ile ilgili bilgi veren Zirve Dağcılık İzmir Şube Başkanı Yaşar Küsbeci; “Bizler onunla yürüyüş yapıyormuş duygusunu yaşayacağız. Bizler geri döneceğiz ama onun ruhunu Latmos"da bırakacağız ve her sene onu görmeye onun rehberliğinde tekrar tekrar gideceğiz” dedi. -iha