D vitamini vücutta iyi kemik sağlığı için gerekli olan kalsiyumu emmeye yardımcı olur.  Aynı zamanda bağışıklık sisteminin,  sinir sisteminin düzgün çalışmasına yardımcı olur.

Yapılan araştırmalar,  D vitamininin vücudu strese karşı koruduğunu ve beyin sağlığı için oldukça gerekli olduğunu ortaya çıkarmıştır.

Günlük D vitamini dozunu karşılamanın en kolay yolu güneş ışığının tadını çıkarmaktır. Günde en az 20 dk güneş ışığında durmak,  D vitamini ihtiyacınızın büyük bölümünü karşılamanıza yardımcı olur.

D vitamini eksikliğinde vücutta ciddi sağlık problemleri meydana gelebilir.

Kanser

Vücut her gün yaklaşık 10.000 kanser hücresi üretir. D vitamini eksikliği bu kanser hücrelerinin çoğalmasına ve yeni dokuları istila etmesine olanak tanır. Vücutta D vitamini eksikliği olduğunda, komplikasyonlar artar; bu da kanser hücrelerinin büyümesine ve yayılmasına izin verir. 
 
Uzun süreli bir D vitamini eksikliği yaşayan birisinde meme, prostat, servikal, yumurtalık ve pankreas gibi birden fazla kanser türünün gelişmesi diğer insanlara göre daha fazladır.

Şeker hastalığı (diyabet)

Yapılan araştırmalarda yüksek D vitaminine sahip olan gençlerde,   ilerleyen zamanlarda şeker hastalığının görülme olasılığının diğerlerine göre daha az görüldüğü saptanmıştır.

Araştırmacılar D vitamini seviyesini yükselterek ilerde gelişebilecek şeker hastalıklarını önleyebileceklerini söylüyorlar.

Astım

Astımın nedeni tam olarak bilinmiyor. Ancak uzmanlar yeterli güneşe maruz kalınmadığında, yani D vitamini eksikliğinde bu hastalığın ortaya çıkabileceğini belirtiyor.

Astımı olan bir kişinin hava yolları şişer ve iltihaplanma nedeniyle solunum yolları tıkanır. Ancak vücutta yeterli miktarda D vitamini olduğunda bu iltihaplanma azalır.