Geçen yıl D-Smart için "Bir kere ödeyin ömür boyu bedava kullanın" reklamları yapıldı ama şu an seyircilere fatura kesiliyor. Yani müşteri alenen aldatıldı!
Digitürk'ün sahibi Mehmet Karamehmet'in sahibi olduğu Akşam da fırsatı kaçırmadı ve bu haberi Hürriyet yazamaz diyerek rakibini köşeye sıkıştıran şu haberi yayınladı:

Doğan Grubu gazete ve TV"lerin yoğun reklam bombardımanı ile tanıtımı yapılan D-Smart kısa sürede “kutuzedeler” oluşturmayı başardı... Geçen yıl D-Smart için "Bir kere ödeyin ömür boyu bedava kullanın" reklamları yapıldı. Yani tüketici bir kere D-Smart aldıktan sonra ömür boyu filmleri ve maçları bedava seyredeceğini zannederek aldatıldı. O dönemde AKŞAM, “İkinci Teleon Vakası” başlığını atmış kamuoyunu uyarmaya çalışmıştı.

Çünkü dünyada bu tip yayıncılığı abonelerden para almadan ücretsiz olarak finanse edebilecek bir sistem yok. Geçmişte de “Maçları vereceğim” diye ortaya çıkan Teleon şirketi, sattığı decoderlarla büyük rant elde etmişti. AKŞAM"ın haberi sonrası Doğan Grubu avukatları, “olmamış bir şeyi olmuş gibi gösterdiler” diye dava açıp kendi gazetelerinde haklı olduğunu iddia ettiler...

ZARARINI YİNE VATANDAŞA YIKTI

Oysa AKŞAM, Doğan Grubu"nun geçmişte de böyle başarısız bir işe kalkıştığını, “Free TV” adı ile piyasaya çıkardığı bedava platformun fiyasko ile sonuçlandığını yazmıştı. Şimdi aynı film yeniden oynanıyor. Hem de bu kez daha büyük ve şaşaalı bir reklam kampanyasıyla...

Bu ani dönüşün nedeni D-Smart"ın büyük medya desteğine rağmen istediği satış rakamına ulaşamaması ve büyük zararlar yazması. Uluslararası finans kuruluşları bile raporlarında Doğan Yayın Holding"in en zayıf halkasının D-Smart olduğunu söylüyor, piyasada tutunmasının imkansız olduğunu vurguluyor. Durum böyle olunca D-Smart bu zararı birilerine yıkmak zorunda. Bu da, "faturasız" vaadiyle üye olanlardan içerik satarak aylık tahsilatla gerçekleşiyor.


Kutu alanlar pişman dava açanlar artıyor

Kendisini faturasız olarak konumlandıran D-Smart, bir yılda tüketici için son derece maliyetli hale geldi. Piyasaya çıktığında, o gün için bile oldukça yüksek bir rakam olan 320 YTL"ye uydu sattı. Bu satışlarda 85 YTL"lik kurulum ücreti de yine tüketiciden çıktı. Piyasada daha uygun fiyatta ürün bulunması ve kanal içeriklerinin bir yenilik içermemesi nedeniyle 320 YTL vererek kutu alan eski üyeler şimdi haksızlığa uğradıklarını düşünerek tüketci derneklerine başvuruyor. Faturasız diye yola çıkıp, içeriğinde farklılık olmayan yeni paketlerle faturalı sisteme geçerek de tüketiciyi kandırdı. Tabii, D-Smart sözleşmelerinin bir yerinde küçük puntolarla bu şartların yazılı olması da vatandaşın mağduriyetinin üzerini örtmüyor. D-Smart son olarak, MIX adıyla yine uydu kanallarından oluşan paketi için abonelerden 60 YTL ekstra ücret istiyor...


D-Smart işte böyle kandırdı

D-Smart, "özel kanallar" diye uyduda herkesin ulaşabileceği kanalları kendi içeriği gibi lanse ediyor.

FaturasIz olduğunu vurgulayarak binlerce kutu sattı. Şimdi o ilanlar unutuldu, faturasız olduğunu duyurduğu halde, hem üyelik bedeli hem de fatura göndererek aylık ek ücret talep ediyor.

D-Smart loca adını verdiği sinema kanallarını kontürlü olarak satmaya başladı.

Tüketiciler D-Smart"ın SinemaTV kanalını izlemek için şimdi her ay 20 YTL ekstra ödeme yapmak zorunda.

BİR ara “Turkcell Süper Lig"i biz yayınlayacağız” diye ortaya çıktı, oysa en az iki sezon daha maçlar DIGITURK"te...

ŞİMDİ de “2012"ye kadar UEFA maçları bizde” diye reklam yapıyor.

Oysa maçlar statü gereği açık kanalda ve şifresiz. Yani D-Smart"a gerek yok...

(Akşam)