Doğuş Grubu'nun Türkiye'de ikinci marinası olan D-Marin Didim, düzenlenen törenle hizmete girdi. Törene Başbakan Recep Tayyip Erdoğan eşi Emine Erdoğan, Devlet Bakanı Mehmet Aydın, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Mersin Milletvekili Kürşad Tüzmen, eski mili futbolcu Rıdvan Dilmen ve çok sayıda vatandaş katıldı. Erdoğan'a marinaya gelişinde vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Törende konuşan Erdoğan, istikrar ve güvenin ekonominin en temel taşlarından biri olduğunu
söyledi. Kendilerinden önceki dönemlerde enflasyon canavarından söz edildiğini hatırlatan Erdoğan, şu an enflasyonun 5.7 olarak tek haneye düştüğünü söyledi. Dün Merkez Bankası'nı faizleri 0.50 puan indirdiğini hatırlatan Erdoğan, enflasyonun faizin neticesinde oluştuğunu ifade etti. Erdoğan, Türkiye'de yaşanan güven ve istikrarın Türkiye'yi 2020 yılında dünyada ilk 10'a sokacağını söyledi. Yeni açılan yat limanının bölgenin önemli ihtiyacını karşılayacağını ve Didim'i turizm merkezi haline getireceğini
belirten Erdoğan, limanın maliyetinin 70 milyon dolar olduğunu, yapılacak eklemelerle bu rakamın 75 milyon dolara çıkacağı belirtti.
İşsizlik sorunu hakkında konuşan Erdoğan, turizm kenti olan İspanya'da işsizlik oranının yüzde 19'a tırmandığını, Türkiye'de ise en son açıklanan rakamlara göre işsizliğin yüzde 13.6'ya düştüğü söyledi. Erdoğan, "Haziran ayının rakamları açıklandığında bu daha da düşecektir" dedi.
Akdeniz ve Ege kıyılarının dünyada eşi benzeri olmayan güzellikte olduğunu ve ziyaretçileri hayran bıraktığın belirten Erdoğan bu bölgelerin yat turizmi içinde büyük potansiyele sahip olduğunu ifade etti. Erdoğan, doğal limanlarda yat turizm ihtiyaçlarına cevap verecek tesislere ihtiyaç olduğunu söyledi.
Türkiye'de şu anda 45 adet yat limanı 14 bin bağlama kapasitesi olduğunu kaydeden Erdoğan, inşaat sürecindeki limanların tamamlanmasıyla bu rakamın 25 bini bulacağını söyledi. Yat turizminden 3 milyar dolar gelir elde ettiklerini belirten Erdoğan, hedeflerinin bunu 8 milyar dolara çıkartmak olduğunu söyledi. Erdoğan, bu başarıyı güven ve istikrar ortamının sağladığını kaydetti.
Konuşmasında gündemde olan "demokratik açılım"a da değinen Erdoğan, bu açılımın ekonomi ile at başı gittiğini belirtti. Erdoğan, "Demokratik açılımı gerçekleştirdiğimizde bilesiniz ki, ekonomide de Türkiye sıçramasını yapacaktır. Bakınız bugün Batı'da yatırımlar devam ediyor. Kuzeyin belli bölgelerinde yatırmalar devam ediyor. Ama güneydoğu ve doğu bölgelerinde maalesef girişimci, yatırımcı bulanamıyorsa, oradaki demokratik açılımın, istikrarın olamayacağı sebebiyledir. Şunu bilmemiz lazım. Para, güven
ve istikrarın olduğu yere gelir. Para, istikrar ve güvenin olmadığı yere gelmez. Bunu bilmemiz lazım. Şu anda atılan bu adımlar güvenin olduğu yerde, istikrarın olduğu yerdedir. Ülkemiz bu ikisini yakaladığı için hamdolsun sıçraya sıçraya bu noktaya geldi" diye konuştu.
Kardeşlik ve birlik mesajı veren Erdoğan, "Birbirimizi seveceğiz. Birbirimize ayrımcı nazarla bakmayacağız. Yani Yunus diliyle yaklaştığımızda, 'Yaratanı Yaratılandan Ötürü Sevdiği' anda bu ülke bunu başaracaktır" dedi.
Türkiye'yi bölmeye çalışanlar olduğunu kaydeden Erdoğan, bu oyuna gelmeyecekleri söyleyerek, "Bölgesel, etnik, dinsel, etnik milliyetçilik yapmayacağız. Biz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığında bütünleşeceğiz" ifadelerini kullandı.
Kendilerinden önceki dönemde 13 milyon turistin Türkiye'ye geldiğini, şu anda ise bu rakamın 26 milyon turiste çıktığını, gelirin ise 8.5 milyar dolardan 22 milyar dolara çıktığını belirten Erdoğan, "Bunlar yan gelip yatarak yaptığımız işler değil, koşarak yapılacak işlerdir. Biz bunun sonuçlarını alıyoruz" dedi.
Erdoğan'ın korumaları törene katılan çocuklara oyuncak dağıttı. Ayrıca 6. sınıf öğrencisi Zeynep Fidan isimli bir çocuk, Erdoğan'ın yanına yaklaşarak hastanede tedavi gören kardeşi için yardımı istedi. Yapılan konuşmaların ardında marina hizmete açıldı.