Demirel’in CHP’ye yöneltilen eleştirilere CHP kanadından cevap verilirken, isminin adeta “cüzzamlı” gibi telaffuz edilmesinden rahatsız olduğu bildirildi.
 
DEMİREL’DE “SİZ DE GÖRÜŞTÜNÜZ” RAHATSIZLIĞI
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın “CHP’nin akıl hocası ve ikinci milli şefi” olarak nitelendirdiği 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in, buna sert tepki gösteren CHP’yi “Ben cüzzamlı mıyım?” diye uyardığı ortaya çıktı. CHP yönetimi, Demirel’in geçmişte Erdoğan’la yaptığı görüşmeleri ve bugün AK Parti’de siyaset yapan bazı isimlerin eskiden Demirel ile birlikte hareket ettiğine dair bilgileri bir dosya halinde kamuoyuna açıklamaya hazırlanıyordu.
 
Demirel’in önceki gün Kemal Kılıçdaroğlu’nu arayarak, “Ben cüzzamlı mıyım ki, iktidar partisiyle aranızdaki çekişmede ‘kim Demirel ile daha çok görüşmüş’ tartışması başlatıyorsunuz” dediği öğrenildi. Demirel’in bu uyarısı üzerine CHP kurmaylarının bu tür bir polemiğe girmemeleri yönünde uyarıldıkları bildirildi.
 
“BENİMLE GÖRÜŞMEK SUÇ MU?”
 
Demirel’in CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na, “Benimle görüşmek suç mu ki bunu iktidar partisinin bir bozuk sicili gibi sunuyorsunuz?” dediği öğrenildi. Demirel’in Kılıçdaroğlu ile telefonla görüştüğü ve CHP’de kendisinden rahatsız olan bazı isimlerin başka amaçlar peşinde koştuğunu ileri sürdüğü belirtildi. 
 
TEKİN VE ÇEVRESİ DEMİREL AĞIRLIĞINDAN RAHATSIZ
 
Öte yandan Süleyman Demirel’in CHP’ye yöneltilen eleştirilere bizzat cevap vermesi de partide rahatsızlığa yol açtı. Özellikle Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin ve ekibinin Demirel ağırlığından rahatsız oldukları ve bu konuda Kemal Kılıçdaroğlu’nu birkaç kez uyardıkları öne sürüldü. 
 
Zeybek, Demirel’in eleştirilmesinden rahatsız
 
DP Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, “Demirel’in CHP’yi desteklediği” iddialarına ilişkin yazılı bir açıklama yaparak, şunları kaydetti: “Sayın AK Parti Genel Başkanı Bay Recep Tayyip Erdoğan’ın, dokuzuncu Cumhurbaşkanımız Sayın Süleyman Demirel’le ilgili son zamanlarda tırmandırdığı söylemleri, haksız ve yakışıksız bulduğumu ifade etmek istiyorum. Sayın Demirel’in, Sayın Mehmet Haberal’ın kişiliği ile ilgili övücü sözleri, asla CHP’yi desteklediği anlamına gelmez.
 
Kendisinin basında yer alan açıklamalarında Demokrat Parti’yi destekler nitelikteki sözleri ortada iken Bay Recep Tayyip Erdoğan’ın ısrarla CHP’yi desteklediğini iddia etmesi, belli bir kötü niyetin ürünüdür.”
 
yeniakit