Türkiye’deki görev süresini dolduran Almanya’nın Ankara Büyükelçisi Eckart Cuntz, bu süre içinde Türkiye’nin kendisini derinden etkilediğini belirterek, “Önyargılarımın azaldığını söyleyebilirim” dedi.
 
Bu hafta Almanya’ya dönecek olan Büyükelçi Cuntz, Türkiye’de görev yaptığı beş yıl içinde hem Türkiye’nin hem de kendisinin değiştiğini söyledi. Cuntz, Türkiye’de kendisini en çok neyin şaşırttığı sorusunu şöyle yanıtladı: “Çok farklı şeyler yaşadım Türkiye’de. Önyargılarımın azaldığını söyleyebilirim. Örneğin kadınların Türkiye’de ne kadar faal olduğunu gördüm.
 
Medyada, üniversitelerde, hatta mühendislik alanında çok çok faaller. Mühendislik dallarında Alman kadınlarından daha faal olduklarını söyleyebilirim” dedi. “Türkiye’nin gelişimine, geleceğe yönelik çabalarına hayranlık duymamak mümkün değil” diyen Cuntz, “Faal ve müttefik bir dost ülke olarak Türkiye’ye ihtiyacımız var” ifadesini kullandı.
 
Reformlar devam etmeli
 
Türkiye’nin Avrupa Birliği (AB) üyelik müzakerelerinin durduğuna ilişkin yorumları değerlendiren Cuntz, şunları söyledi: “Bu sürecin son derece önemli ve sürmesi gereken bir süreç olduğuna inanıyorum.
taraf