28 Şubat sürecinde Refah-Yol iktidarını yıpratmak için faaliyet gösteren ve o dönem inançlı kesimleri hedef alan çalışmalara imza atan Batı Çalışma Grubu (BÇG)'nun cemaat, vakıf ve STK’ları da tek tek fişlediği ortaya çıktı.

Dönemin kudretli komutanı Genelkurmay 2. Başkanı Emekli Orgeneral Çevik Bir’in talimatıyla faaliyet gösteren BÇG, "Aşırı İslamcı unsurlar ve Vakıfların bağlı bulunduğu tarikat ve dinî akımlar" dosyasında 47 cemaatin kime, hangi tarikat ya da gruba bağlı olduğunu listelemiş. 124 sivil toplum kuruluşu da fişlenenler listesinde yer alıyor.

RotaHaber’in yayınladığı 5 Mayıs 1997 tarihli “GİZLİ” ibareli belgede, Milli Gençlik Vakfı, Akabe Vakfı, Ensar Vakfı, Birlik Vakfı ve Türkiye İmam Hatipliler Vakfı’nın da aralarında 124 Sivil Toplum Kuruluşu “İrticai Faaliyet Gösteren Vakıflar” başlığı altında listelenmiş. Listede yer alan 124 vakfın kaç ilde örgütlendiği ve hangi cemaate yakın oldukları da not edilmiş.

BÇG’nin "Aşırı İslamcı unsurlar ve Vakıfların bağlı bulunduğu tarikat ve dinî akımlar" başlığıyla fişlediği listede İlim Yayma Cemiyeti, Mazlumder, İmam Hatip Okulları Mezunları ve Mensupları Derneği ÖNDER, Safa Vakfı ve Yeni Asya Grubu gibi STK, Vakıf ve dini akımlar da yer alıyor.

MİT HAYDAR BAŞ’I GÜLEN’E KARŞI KULLANMIŞ

“Tarikat ve dini akımlar” başlığıyla hazırlanan fişleme listesindeki bir ayrıntı da dikkat çekiyor. 28 Şubatçılar, Mamak Grubu için Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Haydar Baş’ı işaret ederek, “Kadiri Haydar Baş Grubu” açıklaması yapılırken, MİT’in Haydar Baş’ı Fethullah Gülen’e karşı kullandığı notu düşülmüş.

BELGELERİ GÖRMEK ve HABERİN DETAYLI AYRINTISI İÇİN TIKLAYIN  

haber7