Fethullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanması’nın (FETÖ/PDY) püskürtülen darbe girişimine ilişkin İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’nın yürüttüğü soruşturmadan çarpıcı ayrıntılar ortaya çıkmaya başladı. Soruşturmada Bursa’da yakalanan İl Jandarma Komutanı Yurdakul Akkuş’un çantasında yapılan aramada Tuğgeneral Mehmet Partigöz imzalı sıkıyönetim direktifi adlı belge ele geçirildi. Belgenin, direktif ve eklerinde Cunta yönetimince kritik kurumlara atamalar yapıldığı belirtildi. Atama planına göre Kara Harp Akademisi Komutanı Tümgeneral Selim Mert, SKYÜ- SİDAK Komutanı Tuğgeneral Ali Akyürek, Hava Harp Akademisi Komutanı Tümgeneral Recep Yüksel ve Harp Akademileri Kurmay Başkanı Tümgeneral Nevzat Taşdeler bir üst göreve yükseltilecekti. Cuntaya, Harp Akademileri’nden sadece Deniz Harp Akademisi Komutanı Tayyar Ertem’in destek vermediği ortaya çıktı.

Cuntacı 4 isim arasında en dikkat çekeni ise Harp Akademileri Kurmay Başkanı Tümgeneral HASAN Nevzat Taşdeler oldu. Tümgeneral Taşdeler, FETÖ kumpası olduğu ortaya çıkanErgenekon davasında müebbet hapis cezası alan Org. Nusret Taşdeler’in kardeşiydi.

O TUTUKLUYKEN TERFİ

Org. Nusret Taşdeler, 1970 yılında Kara Harp Okulu’ndan mezun olurken, kardeşi Hasan Nevzat Taşdeler ise 1986’da Harp Okulu’nu bitirdi. Samsunlu olan Taşdeler kardeşlerden Nusret topçu, Hasan Nevzat ise füze okulundan mezun oldu. Ağabey Taşdeler, 2009 yılında orgeneralliğe terfi etti ve sırasıyla Harp Akademileri Komutanlığı, Ege Ordu Komutanlığı ve son olarak YAŞ kararıyla Kara Kuvvetlerieğitim ve Doktrin Komutanlığı görevine atandı. İnternet Andıcı soruşturmasında tutuklandı ve dosya Ergenekon davasıyla birleştirildi. 2013’te İstanbul 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesi tarafından müebbet hapse çarptırıldı. Nevzat Taşdeler ise ağabeyi tutukluyken YAŞ kararıyla tuğgeneralliğe terfi etti. 2015’te tümgeneral rütbesi alan Taşdeler, Harp Akademileri Kurmay Başkanı oldu.