Cumhuriyet Üniversitesi Rektörlüğünde düzenlenen törende konuşan Faruk Kocacık, görevi kendisine layık gören Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e ve seçim sürecinde desteklerini esirgemeyen üniversitenin tüm akademik ve idari personeline teşekkür etti. Kocacık, "Üniversitenin faaliyet alanlarının eğitim öğretim, araştırma, uygulama ve yönetimdir. Bunlardan biri olmazsa hepimizi olumsuz etkiler. Hepsinin ortak paydaları da kalite. Her şeyden önce huzurlu insan gerekiyor. Ne kadar araştırma, bina olurla olsun bunların ortak paydası huzurlu insan olmazsa bir eksiklik olur." dedi.

Kocacık, üniversitede çalışma prensibini ise şöyle açıkladı: "Bunların üzerine adil, şeffaf, farklılıklara saygı duyan, ötekileştirmeyen ve kesinlikle devr-i sabık yaratmayan. Geleceği planlamakla yükümlü olan çevresiyle bütünleşmiş, şehri kucaklayan bir üniversiteye sahip olmak. Bunun için çaba göstereceğiz, bunun için geldik.

Hayallerimiz, hedeflerimiz büyük, kendimize güveniyoruz. Arkadaşlarımıza güveniyoruz. Ama bunu 'ben diye değil, biz' olarak söylüyorum. Ekip ruhuyla hareket etmeden planlı programlı hareket etmeden başarıya ulaşmak mümkün değil."

Eski Rektör İlyas Dökmetaş ise 4 yıllık süre içinde bütün noksanlıkları üstlendiğini söyleyerek, bütün negatifliklerin altına imzamı atıyorum. Başhekim veya başka bir birim amirinin yaptığı hata da bana ait. Ama yaptığımız güzel çalışmalar arkadaşlarımızla birlikte bana da aittir." dedi.

Rektör Kocacık, üniversiteye katkılarından dolayı Dökmetaş'a plaket ve çiçek takdim etti.

Bu arada yeni Rektör Faruk Kocacık, üniversitenin sitesinden yaptığı duyuru da tebrik için geleceklerin, çiçek yerine öğrencilere burs verilmelerini bunun içinde üniversitenin hesabına para yatırmalarını istedi.