Engelli oğlunun Nazilli Belediyesinde çalıştığını ifade eden Muhtar Celal Cen, gelinin tayininin Şanlıurfa’ya çıkmasının ardından yaklaşık 1 yaşındaki torununa eşi ile birlikte Urfa ilinde bakmak için çok sevdiği 13 yıllık görevini bırakacağını söyledi. 'Mahalle sakinlerini bilmeyerek üzdüysem veya kırdıysam özür dilerim, herkesin hakkını helal etmesini isterim' diyen Muhtar Cen; “Öncellikle tüm mahalle sakinlerimin Ramazan bayramını şimdiden kutlar sevgi ve saygılarımı iletiyorum. Mart 1999 yılından bu ayana 13 yılı aşkın süre içerisinde Cumhuriyet Mahallesi muhtarlık görevini ifa etmekte iken özürlü kızımın girmiş olduğu memurluk sınavını kazanarak il dışına Şanluurfa iline atanmış olmasından dolayı durumu icabı yanında anne ve baba olarak bizlerinde yanında olmamız gerektiğinden 13 yıldır yürüttüğüm bu kutsal ve sevdiğim görevimden ayrılmak zorundayım. Bu vesile ile Cumhuriyet mahallesinin temiz kalpli çok sevdiğim insanlarımızın büyük küçük olmak üzere şayet görevim icabı üzmüş isem kendilerinden çok çok özür diliyorum” dedi.

MESAİ ARKADAŞLARINA DA VEDA ETTİ

Kaymakamlık makamına bugün itibariyle 10 günlük izin dilekçesi verdiğini, bayram dönüşü ise istifasını vereceğini ifade eden Cen; “Görevim dolayısıyla birlik ve beraberliğimiz içinde, gerek şifai gerekse toplantılarda bizlere mahallemiz hizmetlerinin görülmesinde yardımcı olan ve bizlere yön gösteren başta sayın kaymakamımıza, sayın belediye başkanımıza sonsuz saygılarımı sunuyorum ve kendilerine görevlerinde başarılarının devamını diliyorum. Kaymakamlıkta görevli bulunan daire müdürlerine, personeline, ayrıca belediyemizin daire müdürlerine ve çalışan memurlarına diğer personele ayrı ayrı sevgi ve saygılarımı sunarım. Çok değerli muhtar arkadaşlarım sizler ile de bire bir görüşmelerinizde veya aylık toplantılarda hep beraber olduk. Sorunlarımızda birbirimize destek olduk. İyi günlerimizin geçtiğine inanıyorum. Benim tarafımdan sizlere karşı hatam olmuşsa affınıza sığınarak sizlerden özür dilerim. Eğer varsa ben hakkımı sizlere helal ediyorum. Sizlerden de aynı hassasiyeti bekliyorum. Bugünden itibaren 10 günlük izne ayrılıyorum. Allah nasip ederse de bayramdan sonra istifa dilekçemi vererek, Şanlıurfa’ya gideceğim” şeklinde konuştu.

KAYMAKAM OKUR, GÖREVLENDİRME YAPACAK

13 yıldır sürdürdüğü görevini bırakmanın üzüntüsünü yaşadığını ifade eden Muhtar Celal Cen, mesai arkadaşlarına ve mahalle halkına veda etmek için yazdığı basın açıklamasını okurken, gözyaşlarını tutamadı. Görevini çok severek yaptığını hatırlatan Muhtar Celal Cen, 10 günlük izinli olduğu dönemde görevini 1. azası Mehmet Özmen’in yapacağını ifade etti. Cen, istifasının ardından görevin Kaymakamlık tarafından azalardan birine verileceğini belirtirken, 1. aza Mehmet Özmen’in 13 yıldır kendisine çok yardımcı olduğunu ve izinli olduğu dönemlerde kendisinin yerine görevi sürdürdüğünü söyledi.

 

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png