Atatürk Düşünce Derneği (ADD) Genel Başkanı Tansel Çölaşan, ''İktidarın anayasa suçu işleyenlere karşı gösterdiği hoşgörü ülkeyi bölmek isteyenleri iyice pervasızlaştırmıştır ve haddini aşan söylem ve eylemlere itmiştir'' dedi.

Çölaşan, yaptığı yazılı açıklamada, ADD Genel Merkez Yönetim Kurulu'nun bugün toplandığını belirtti.

Tansel Çölaşan, açıklamasında şunları kaydetti:

''12 Eylülde Anayasa değişikliklerinin referandumda kabul edilmesi sonucu Cumhuriyetimiz korumasız hale gelmiştir. Anayasamızın değiştirilmez ilkeleri, anayasamızda mevcutken son günlerde çift dil, çift bayrak, özerklik ve yerel güvenlik gücü gibi söylemlerin toplanan kongrelerde ve TBMM çatısı altında dile getirilmesi sonucu ülkemizde vahim olaylar meydana gelmiştir. Önce Mersin'de Kürtçe bilmediği için öldürülen bir sanatçının ardından, dün de Başakşehir'de ulusal bayrağımızı astığı için cemevine yapılan saldırının ülkemizi nasıl bir kaosa sürüklediği görülmüştür.

İktidarın anayasa suçu işleyenlere karşı gösterdiği hoşgörü ülkeyi bölmek isteyenleri iyice pervasızlaştırmıştır ve haddini aşan söylem ve eylemlere itmiştir.

Cumhuriyet savcılarını yasalara uygulamaya çağırıyoruz. Atatürkçü Düşünce Derneği olarak vatanın ve ulusun bölünmezliği doğrultusunda, Atatürk'ün bize emanet ettiği Cumhuriyet'i sonsuza kadar koruyacağımıza söz veriyoruz.''

A.A.