Büyük Kolej Fotoğrafçılık Kulübü (BÜFOT) tarafından üç yıldır yürütülen ve Cumhuriyet dönemine ait yapıtların hem geçmişte hem de günümüzdeki duruşlarını yansıtan fotoğrafların çekimini kapsayan projenin 3. adımı olarak “Cumhuriyet Anıtları III” adlı sergi, Ulus’ta bulunan ve Cumhuriyet Müzesi olarak kullanılan eski meclis binasında açıldı.

Büyük Kolej öğrencileri, üç yıldır Ankara’nın farklı bölgelerinde yer alan cumhuriyetle yaşıt binaları fotoğraflayarak zevkli bir hobi eşliğinde Cumhuriyet tarihine doğru bir yolculuk yaptılar. Bu yolculuk sırasında tarihin derinliklerine de dalan öğrenciler, amatör fotoğrafçılar olarak başladıkları bu projeyi kendilerinden beklenmeyecek bir profesyonellikle tamamladılar. 

Cumhuriyet Anıtları sergisinin açılışını İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Faruk Araboğa, Çankaya İlçe Milli Eğitim Müdürü Haluk Saydan ve Çankaya İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Elif Demir ile birlikte Büyük Kolej Genel Müdür Yardımcısı Tansel Saatçioğlu ve Yönetim Kurulu üyesi Tansu Doğay yaptılar.