ANTALYA'nın Kemer İlçesi Müftüsü Mehmet Muslu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle yayınladığı yazılı açıklamada, Cumhuriyet'in, İslam'a en uygun idare biçimi olduğunu belirtti. Muslu, "Cumhuriyet'i din dışı olarak görmek, Cumhuriyet'in gerçeklerini görmemektir. Cumhuriyet'te, millet olarak birlikte yaşama ve sorumlulukları birlikte paylaşma bilinci vardır" dedi.

Kemer Müftüsü Mehmet Muslu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeni ile yayınladığı yazılı açıklamada, Cumhuriyet Bayramı'nın Türk milleti için büyük bir anlam taşımakta olduğunu belirterek, "Cumhuriyet, İslam'a en uygun idare biçimidir. Cumhuriyet'i din dışı olarak görmek, Cumhuriyet'in gerçeklerini görmemektir. Cumhuriyet'te, millet olarak birlikte yaşama ve sorumlulukları birlikte paylaşma bilinci vardır" dedi. Açıklamasını, Atatürk'ün Cumhuriyet'i tarif ettiği konuşmalarından cümlelerle destekleyen Muslu, "Ülkemizin bugünlere gelmesinde ne tür sıkıntılar yaşandığını hepimiz bilmekteyiz. Dolayısıyla çağdaş medeniyetleri yakalamak için daima çalışmalı ve bugünlere ulaşmamıza vesile olan Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve emeği geçenleri şükran ve rahmetle yad etmeliyiz. Bizim özgürlüğümüz, huzur ve mutluluğumuz için nice canların feda olduğunu unutmayalım. Cumhuriyetimizin, vatanımızın, bizi ayakta tutan dini ve milli değerlerimizin kıymetini bilelim. Bu vatan için atalarımızın şehit olduklarını asla unutmayalım. Yeni yetişen neslimize de bunu öğretelim" diye devam etti. Terör şehitlerini de rahmetle anan Müftü Muslu'un açıklamasında şunlara yer verildi:

"Vatan ve milletimiz için canlarını feda eden şehitlerimiz, ailelerini ve bizleri derinden üzmüştür. Elbette aziz şehitlerimizin kanı yerde kalmayacaktır. Ancak bu günlerde birlik ve beraberliğimizi daha da perçinlemeli Cumhuriyet idaremize sahip çıkarak vatanımızın bölünmesini isteyenlere karşı dimdik ve gururla ayakta durmalıyız. Yapılan provokasyonlara karşı dikkatli olmalıyız. Vatanımızı parçalamak isteyenler, mili birliğimizi hedef almışlardır. Bu nedenle düşmanımızın istediği ve hedeflediği oyuna gelmeyelim. Bu vatan üzerinde yaşayan müminler olarak tek vücut olup tüm saldırılara karşı bir bütün olarak hareket edelim. Gerektiğinde vatan ve milletimiz için canımızı verebileceğimiz iman ve inanç gücüne sahip olduğumuzu bayram kutlamalarıyla gösterelim. Şehitlik mertebesinin en yüce mertebe olduğunu bilelim. Bu vesileyle, tüm halkımızın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını tebrik ederken, Cumhuriyet Bayramımızın vatan bütünlüğümüzü ve milli birliğimizi pekiştirmede oynayacağı rolü düşünerek, geçen yıllara göre daha da güzel bir biçimde kutlayalım. Cumhuriyet idarem ize ve vatanımıza sahip çıkalım."
DHA