Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, resmi ziyaret gerçekleştirdiği Bulgaristan'dan önceki gün döndü. Yurda ayak bastıktan sonra twitter hesabından Bulgaristan anılarını paylaştı.
 
İlk twit'ini "Herkese merhaba. Uzun yıllardan sonra komşumuz Bulgaristan'a yaptığım resmî ziyaretten dün gece döndüm" şeklinde atan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Müslüman azınlıklardan, müftülere, cihan pehlivanı Koca Yusuf'a kadar birçok konuda twitter.com/cbabdullahgul hesabından twit attı.
 
Cumhurbaşkanı’nın attığı twit'ler ise şöyle:
 
"Komşu Bulgaristan ile akrabalık bağları var, kültürel bağlar var; o yüzden bu gezi benim için ayrıca önemliydi", "Gezinin resmî temaslarını bir yana bırakıp, ilgi göstereceğinizi tahmin ettiğim bazı anılarımı sizinle paylaşmak istiyorum", "Sayıları 1,5 milyona yaklaşan Müslüman Türk azınlığın cemiyet bağlarını güçlü tutabilmesi için din adamları büyük önem taşıyor" 
 
Koca Yusuf Heykeli önünde hatıra fotoğrafı
 
"Şumnu'da Müftü ve imamlarla beraber" şeklindeki twit’inde ise o anı anlatan bir fotoğraf karesini takipçileriyle paylaştı. "Bulgaristan'ın kuzeyinde Deliorman olarak bilinen bölge, Müslüman Türk azınlığın en yoğun yaşadığı yerlerden biri", "Deliorman aynı zamanda pehlivanları ile meşhur bir bölge. Koca Yusuf da gelmiş geçmiş en meşhur güreşçilerden biriydi", "Cihan Pehlivanı' olarak bilinen Koca Yusuf'un şöhreti Kırkpınar’dan önce Avrupa’ya, ardından Amerika’ya kadar uzanmıştı", "Koca Yusuf, hasretine dayanamadığı memleketine dönerken okyanusta gemisi batınca hüzünlü bir şekilde hayatını kaybetmişti" şeklindeki twit'in ardından "Koca Yusuf'un doğum yeri Şeytancık’ta heykelinin açılışını yaptık" şeklindeki twit'inde de heykel önünde eşi Hayrünnisa Gül ile aynı kadrajda olduğu fotoğrafı paylaştı.
 
Duygu dolu anlar yaşandı
 
Heykel açılışında 'Osmanlı döneminden bu yana ilk defa böyle bir buluşma oldu' diyen Şumnu’lu soydaşlarımızla isimli bir fotoğraf karesi de paylaşan Gül, son twit'i "duygulu anlar yaşadık" oldu
 
"Cumhurbaşkanı abi"
 
Bulgaristan gezisini twitter'dan yorumlayan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, çocukların kendisine "Cumhurbaşkanı Abi" diye tempo tutmasını "çok hoşuma gitti" twit'iyle değerlendirdi.
 
Nazım'ı ziyaret etti
 
Cumhurbaşkanı Gül Varna'dan karayoluyla Türk nüfusun yoğun olarak yaşadığı Deliorman bölgesindeki Şumnu kentine gelerek "Bulgaristan, Nazım'ın ilk Türkçe şiir külliyatının yayınlandığı ülkeydi", "Varna yakınlarındaki Şumnu'da, 'Bir vapur geçer, Varna Önünden'in ºairi Nazım’ın adını taşıyan Nazım Hikmet Kültür Evi’ni ziyaret ettim" twit'leriyle yaptığı ziyareti anlattı.