Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün tarihi Diyarbakır surlarının, Cumhurbaşkanlığı himayesine alınması konusunda bir müjde verdiğini söyledi.

Baydemir, havaalanında Cumhurbaşkanı Gül'ü uğurladıktan sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, 2011 yılının Türkiye'de yaşayan herkese barış, huzur, kardeşlik ve ekonomik bolluk getirmesi temennisinde bulundu.

Hep beraber sıkıntılı bir yıl yaşadıklarını ifade eden Baydemir, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Diyarbakır ziyaretinin son derece önemli bir gelişme olduğunu anlattı. Cumhurbaşkanı Gül ile yaptıkları 45 dakikalık görüşmede, kentin sosyo ekonomik sorunlarını, belediyecilik hizmetlerini ve Diyarbakır'ın temel ihtiyaçlarına dile getirdiğini kaydeden Baydemir, şöyle devam etti:

''Taleplerimizden biri çevre yolu, bir diğeri uluslararası trafiğe açık sivil havaalanıydı. Diyarbakır surlarının UNESCO listesine alınması konusunda destek talebinde bulunduk. Memnuniyetle ifade etmek isterim ki Cumhurbaşkanı ile tarihi Keçi Burcu ve İçkale ziyaretlerinde kendilerinin bir açıklaması oldu. Sayın Cumhurbaşkanı Diyarbakır surlarının restorasyonu konusunda surların Cumhurbaşkanlığı himayesine alınması konusunda bir müjde verdi.

Ben bu vesilesiyle bu ziyaretten kendi adıma ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi adına çıkarmış olduğumuz en anlamlı sonuçlardan bir tanesi olduğunu düşünüyorum. Bu gelişmeden sonra öyle temenni ediyorum ki Kültür Bakanlığınca 2010-2023 yılı stratejik eylem planına Diyarbakır'ın bir kültür marka şehri olarak ele alınır. Diyarbakır surlarımızın geleceğe taşınması konusunda bir pozitif desteğe dönüşmüş olur.''

AA