İşte Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları;
 
"İki ülke arasında devlet başkanları düzeyinde 7 aradan sonra düzenlenen bu ziyaretle yeni bir dinamizm kazandı. Bu ilişkileri daha da ilerletmek istiyoruz. Altyapı, üst yapı, savunma sanayine yönelik birçok konu ele alınacak. Ticaret hacmimizi daha yukarıya taşımayı istiyoruz. Ülke olarak son 14 yılda el ettiğimiz imkan ve kabiliyetleri paylaşacağız. Türkiye ile Körfez İşbirliği arasında yüksek düzeyli diyalog bulunuyor. Ekim ayında Riyad'da gerçekleştirilen dışişleri bakanları toplantısı kritik bir adım oldu. Dışişleri bakanları toplantısı Bahreyn dönem başkanlığında ülkemizde gerçekleşecektir. Bahreyn ziyaretimiz konsey ile işbirliğimizin güçlendirilmesi bakımından önemli olacaktır. 
 
- Bahreyn'in ardından Suudi Arabistan'a geçeceğiz. Çok yakın ve samimi bir işbirliği tesis ettik. Birçok alanlarda münasebetleri derinleştirirken başta Suriye olmak üzere eşgüdüme sahip olduk. Kral Salman'ın ziyareti kırılma noktası oldu. Kurulan konsey ilişkilerimizi yeni bir boyuta taşımıştır.
 
- El Bab dört bir yandan biz ve ÖSO güçleri tarafından kuşatılmış durumda. Güçlerimiz merkeze inmiş durumda. Hakim noktayı bizler ele geçirdikten sonra süreç büyük bir hızla lehte gelişmeye başladı. DEAŞ güçleri tamamıyla El Bab'ı terketmeye başlandı. Bundan sonrası an meselesi. Planlar yürüyor.
 
"Son birkaç ayda Suriye konusunda dönüm noktası  diyebileceğimiz hadiseler oldu. Siyasi çözüm sürecinin ilerletilmesi, Suriye'de  akan kanın bir an önce son bulması için de yoğun çaba içerisindeyiz. Suriyeli  şehitlerin hatırasına halel getirmeden adalet, meşruiyet ve hakkaniyet  çerçevesinde bölgedeki tüm taraflarla yoğun temaslar sürdürüyoruz. İnşallah  ülkemizin dostlarıyla istişare içinde sürdürdürdüğü bu gayretlerin yakında  hayırlı sonuçlar vereceğine inanıyorum."
 
- El Bab'dan sonra Münbiç ve Rakka vardır. Hedef, 4-5 bin kilometrekarelik güvenli bölgedir.
 
- Sağlıklı bir anket döneminde değiliz. Halkımızın sistemi tam olarak anlama konumuna geldiğine inanmıyorum.
 
- Kandil'de olanlarla bunlarla hareket edenler ve uzantıları hayır diyor.
 
- 16 Nisan aynı zamanda 15 Temmuz'a cevap olacaktır. Bir çıkış olacaktır.
 
- Hayır diyenlerin konumu, 15 Temmuz'un yanında yer almaktır.
 
- El Bab bizim nihai hedefimiz değildir. Asıl hedef bu bölgenin temizlenmesidir. DEAŞ'ın asıl merkezi Rakka'dır.
 
- El Bab'dan sonra durmak yok. Hedefimiz DEAŞ'ı etkisiz hale getirmek. Türkiye olarak burada kalmak hedefimiz yok.