Söke Teknik ve Kız Meslek Lisesi salonunda gerçekleşen yarışmanın finaline Söke İlçe Kaymakamı Mehmet Demirezer, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Hüseyin Varol, Söke Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Toyran, Meclis Başkanı Behlül Er ve Meclis Üyeleri Kasım Üzüm, Ali Kutlay ve Reşat Anya, Demirciler Odası Başkanı Ahmet Tokmakoğlu, Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Samed Can, Söke Kadın Girişimciler Hülya Suyolcu, Esma Ceylan, Semra Kayıkçı, Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Özcan Bilgin, değişik okulların yöneticileri, Söke Ekspres Gazetesi sahibi Yılmaz Kayalcı ile çok sayıda davetliler katıldı.
Yarışmada jüri Üyeliğini Söke Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi’nin eşi Zümrüt Özekmekçi, Söke Belediye Başkan Yardımcısı Levent Tuna, Söke’nin tanınmış simaları Halil Özşarlak ve Muzaffer İşlekel, Söke Teknik ve Kız Meslek Lisesi okul öğretmeni ve Müdür yardımcısı Ersoy Aydın, Otel Grand Belis’in Mutfak Şefi Ertan Kılınç ve Kırçiçeği Restorant Mutfak Şefi Adnan Esgi okulun yemek ve servis bölümü öğretmenleri Hayal Yaman ve Bölüm öğretmenleri yaptı. Yarışmada Jüri üyeleri yemekleri tek tek tadarken, yaptıkları değerlendirme sonunda dereceye giren yemekler belirlendi.
Törende ilk konuşmayı Okul müdürü Şükrü Özçelik yaptı. Misafir ve katılımcılara teşekkür eden Söke Teknik ve Kız Meslek Lisesi Müdürü Şükrü Özçelik; “Zeytinyağının merkezinde yaşıyoruz. Sebzeler ve Zeytinyağlı yemekleri öne çıkarmak için yaptığımız yarışmaya gençlerimizin ilgisi örnek olmalı. Misafirlerimize ve katılımcılara teşekkür ediyorum.” dedi.
Daha sonra yarışmayı düzenleyen ve Geleneksel Cumartesi Tatları’nın yazarı Ali Sarayköylü; “Bölgemizin yerel lezzetlerini ortaya çıkarmak ve unutulmaya yüz tutan tariflerimizi yeniden ihya etmek için düzenlemekte olduğumuz geleneksel Cumartesi Tatları Lezzet Yarışmasının üçüncüsünde sizlerle bir arada olmanın büyük mutluluğunu yaşıyoruz.” dedi. Ali Sarayköylü konuşmasında yarışmanın düzenlenmesinde ve hediyelerin temininde destek verem herkese teşekkür etti.
Böyle yarışmaların Söke’nin tanıtılmasına büyük faydaları olduğunu dile getiren Söke İlçe Kaymakamı Mehmet Demirezer; “Bu yarışmaya katılma cesareti gösteren hanımları ve Beyleri kutluyorum. Günümüzde milletlerin kendi tanıtımını yapması gerektiğini görüyoruz. İşte Söke’nin tanıtımında çok önemli olduğunu düşündüğümüz bu yarışmayı inşallah daha da geliştirerek ulusal düzeye taşıma düşüncesi gelişti. Pek çok yemek dergileri ile dialoga girerek bu lezzet yarışmasını ulusal düzeye taşıyacağız. Katılımcılara ve emeği geçenlere teşekkür ediyor, değerli jüri üyelerine kolaylıklar diliyorum.” dedi. Söke Teknik ve Kız Meslek Lisesi ile Söke Ekspres Gazetesi tarafından 3. düzenlenen Geleneksel “Cumartesi tatları lezzet yarışması”nda Etli yemekler kategorisinde; Nedret Özkesici “Paşa Böreği” ile birinci, Şermin Çuhaloğlu “Kestirmeli Etli Bezelye” adlı yemeği ile ikinci, Ayşe Dağlı “Gülaş” adlı yemeği ile üçüncü olurken; aynı dalda Dilek Civelek tarafından yapılan “Sıkma” Dördüncü, Nuriye Salum tarafından yapılan “Şevketi Bostan” da beşincilik ödüllerine layık görüldü.
Zeytinyağlı Yemekler kategorisinde Fatma Tunca tarafından yapılan “Kurutulmuş Taze Fasulye Mantısı” ile birinci, Nevin Yağlı tarafından yapılan “Zeytinyağlı Kırlı Kızartması” ile ikinci, Serap Sereli tarafından yapılan “Zeytinyağlı Enginer Dolması” adlı yemek ile üçüncü olurken; dördüncü Sinem Taşçı’nın yaptığı “Zeytinyağlı Enginer Dolması” beşinci Tuba Avcı “Zeytinyağlı Pazı Sarması” ile ödüle layık görüldü. Dereceye giren yarışmacılara çeyrek altın verilirken; mansiyon ödülüne layık görülen finalistler ve bütün yarışmacılara çeşitli hediyeler verildi.

aydinpost-facebook.20120414234532.jpg

aydinpost-twitter.jpg