TÜSİAD, 2009 yılının ilk Yüksek İstişare Konseyi toplantısını, 19 Haziran 2009 tarihinde Bodrum"da gerçekleştirecek. Toplantı öncesinde 18 Haziran 2009 Perşembe günü akşamı TÜSİAD"ın geleneksel Yüksek İstişare Konseyi toplantısı kokteyli düzenlenecek. Kokteyl öncesinde Dünya Bankası Başkan Yardımcısı Ngozi Okonjo-Iweala bir konuşma yapacak. Konuşmanın ardından Yüksek İstişare Konseyi Başkan Yardımcısı ve TÜSİAD-International Kurucu Başkanı Aldo Kaslowski"ye teşekkür plaketi takdim edilecek.
TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi toplantısının açılış konuşmaları, sırasıyla, TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Mustafa V. Koç, TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, IMF Başkan Yardımcısı John Lipsky ve Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan tarafından yapılacak.
Açılış konuşmalarının ardından, Yüksek İstişare Konseyi Başkan Yardımcısı Erkut Yücaoğlu"nun başkanlığında bir panel düzenlenecek. Küresel krizle mücadeleye ilişkin değerlendirmeleriyle öne çıkan iktisatçıların yer alacağı panelde, IMF Ekonomisti Ayhan Köse “Krizin Gelişmekte Olan Ülkelere Etkisi ve Türkiye” başlıklı bir sunum gerçekleştirecek.