Hakkari-Çukurca'daki saldırıyla ilgili yürütülen soruşturmada 8 asker ile 1 korucunun şehit edildiği büyük saldırıda bazı korucuların PKK’ya yardım ettiği ortaya çıktı. 
 
Zaman gazetesinin haberine göre Çukurca'daki saldırının ardından yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan 4 korucunun, mayınlı tuzakta kullanılan malzemelerin temininde aktif rol aldığı ileri sürülüyor. Bu kişilerin, teröristlerin korucu kıyafetleriyle mayınları döşediğini bildiği halde haber vermediği ve saldırıyı gerçekleştirenlerle çeşitli toplantılar yaptığı belirtiliyor. 
 
MAYIN DÖŞEYEN KORUCULAR 
Yaklaşık 100 kiloluk C-4 ve amonyum nitrat kullanılarak yapılan mayınlı saldırı için döşenen 3 kilometre kablonun temininde söz konusu korucuların aktif olarak yer aldığı öne sürülüyor. 
 
TERÖR ÖRGÜTÜNE MALZEME YARDIMI 
PKK'nın mayınlı saldırısıyla ilgili 22 kişi gözaltına alınmıştı. Bunlardan 7'si tutuklandı. Sorgulanan ve tutuklanan korucuların, terör örgütünün eylemi gerçekleştirmesine zemin hazırlayacak şekilde işe karıştığı, hatta bazılarının mayınlı tuzakta kullanılan malzemelerin temininde de rol aldığına yönelik deliller bulunduğu iddia ediliyor. (Zaman)