Jandarma-polis işbirliğiyle yapılan operasyonun ardından Çukurca Emniyeti'ne roketli saldırı düzenlendi.
 
Hakkari'de 8 asker ve 1 korucuyu şehit eden grupta bulunan teröristlerden bazıları ile gruba yardım eden ekipten 39 kişi yakalandı. Geçtiğimiz 17 Ağustos'ta Hakkari-Çukurca karayolunun 12. kilometresinde askeri konvoya mayınlı saldırı düzenlenmişti. 
 
PKK'lı teröristler askerin geçiş güzergahındaki 4 ayrı yere yerleştirdikleri 100'er kiloluluk bombaları patlatmış, ardından da Mehmetçikleri yaylım ateşine tutmuştu. Hain saldırı 1'i binbaşı 8 asker ile 1 korucu şehit düşmüştü. Genelkurmay Başkanlığı, saldırıya katılan terörist gruptan 6 kişinin hava harekatı sırasında vurulduğunu duyurmuştu. Saldırının hemen ardından başlatılan soruşturmada da dün büyük yol kat edildi.
 
KÖYLÜLER İHBAR ETTİ
 
İlk operasyon sabah saatlerinde yapıldı. Özel Yetkili Van Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği'nin talimatıyla Çukurca kent merkezi ile köylerdeki bazı adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda, 17 kişi gözaltına alındı. Şüpheliler İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı'nda sorguya alındı. Öğleden sonra ise Çukurca ilçe Emniyeti'ne köylülerden bir ihbar geldi. 
 
İhbarda bahsedilen konularla, gözaltına alınan 17 kişinin ifadeleri örtüşünce ikinci bir operasyon gerçekleştirildi. Jandarma-polis işbirliği ile Ağaçdibi köyünde yapılan operasyonda, aralarında saldırıya katılan teröristler ile hainlere yardım ve yataklık eden 22 kişi gözaltına alındı. Köyde yapılan aramalarda bomba yapımında kullanılan patlayıcılar ve ağır silahlar ele geçirildi.
 
Gözaltına alınan 39 kişi sorguya alındı. Öte yandan 22 kişinin gözaltına alınmasının hemen ardından Çukurca Emniyeti'ne roketli saldırı düzenlendi. Polisin anında karşılık vermesiyle başlayan çatışma teröristlerin kaçmasıyla son buldu.
 
Ağır silahlarla karşılık verdiler
 
Ağaçdibi köyü bölgesine düzenlenen operasyonda askerler köyün iç ve dış kısımlarından yaya olarak bölgeye hareket ederek PKK'lıları etkisiz hale getirdi. Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı'ndan kalkan helikopterler ise havadan operasyona destek verdi. Teröristlerin operasyon sırasında güvenlik güçlerine ağır silahlarla ateş ederek karşı koyduğu öğrenildi. Güvenlik güçlerinin terörist ateşine karşılık herhangi bir zaiyat vermeden operasyonu başarı ile tamamladığı belirtildi. Olaylar sonrasında ise çoğunluğu çocuklardan oluşan bir grubun toplumsal olaylar başlatarak teröristlerin yakalanmasını engellemeye çalıştığı ifade edildi.
 
Hainler Kadir Gecesi'nde camiye bomba attı
 
Daha önce imam katleden, imam hatip lisesi öğrencilerini diri diri yaakmak isteyen terör örgütü PKK dün de Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki Yüksekova Merkez Caminin alt bölümüne teravih namazı saatinde iki adet ses bombası attı. Alınan bilgiye göre, Kadir Gecesi'ni ihya için teravih namazı vaktinde camiye akın eden vatandaşlar kısmen inşaat halindeki camiyi doldurdu. 
 
Namaz esnasında camiye atılarak patlatılan iki adet ses bombasından dolayı vatandaşlar paniğe kapıldı. Kadir Gecesini camide ibadetle değerlendirmek isteyen vatandaşların arasına karışan provokatörler emniyet binasına da roketli saldırı düzenledi. Olayın ardından provokasyon amacıyla devlet aleyhine sloganlar atarak camiye doğru yürüyüşe geçen bir grup, güvenlik güçleri tarafından dağıtıldı. Yapılan saldırılarda ölen yada yaralanın bulunmaması sevindirdi.
 
yenişafak