Kuşadası Adakule Otel'de gerçekleştirilen Aydın İl Değerlendirme Toplantısı'na bakanlık Müşteşarı Muammer Yaşar Özgül ile katılan Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, toplantının açılışında yaptığı konuşmada eğitim seviyesinin yükseltilmesi için değerlendirme toplantılarının büyük önem taşıdığını söyledi. Çalışmaların Müsteşar tarafından denetleneceğini anlatan Bakan Çubukçu, hem yapılan çalışmaların, hem de önümüzdeki süreçteki planlamaların ele alınacağını anlattı. Kaymakamlar, daire müdürleri ve milli
eğitim yetkililerinin katıldığı değerlendirme toplantısı Bakan Çubukçu'nun konuşmasının ardından basına kapatıldı. Konuşmasının sonunda toplantı bitiminde açıklama yapacağını söyleyen Bakan Çubukçu'nun, değerlendirme toplantısını AK Parti Aydın Milletvekili ve eski Bakan Atilla Koç ile açıklama yapmadan terk etmesi dikkat çekti.
Bu arada, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'nun Kuşadası'nda şansızlıklar yakasını bırakmadı. Toplantı sırasında konuşma yaparken mikrofonu bozulan Bakan Çubukçu, toplantı bitiminde oteldeki yoğun turist trafiği nedeniyle asansör kapısında beklemek zorunda kaldı. Bakan Çubukçu, öğle yemeğini yedikten sonra Kuşadası'ndan Aydın'a gitti.