Polisin yaptığı teknik takibe takılan telefon konuşmalarında, Cübbeli Ahmet Hoca'nın gizli çekimle kaydedilmiş 300 seks kasedinin olduğunun konuşulduğu belirlendi. Cübbeli'nin de bu görüntülerle kendisine şantaj yapan eski koruması Duysak'ın durdurulması için bir çeteden yardım istediği tespit edildi.
 
KORUMA TEHDİT ETTİ İDDİASI
 
Vatan gazetesinden Burak Bilge'nin haberine göre, Karagümrük çetesi olarak bilinen suç örgütüne ilişkin 5 aylık bir takibin ardından İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonda, Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü tutuklanarak cezaevine gönderildi. Ünlü'nün gizli çekimle kaydedilmiş seks görüntülerinin bulunduğu ve bu görüntüleri yaymakla tehdit ederek kendisinden para isteyen eski koruması Hamit Duysak için, bağlantılı olduğu mafya üyelerinden yardım istediği ortaya çıktı.
 
 
 
KASETLERİ YOK ETMEK İÇİN 30 BİN TL İSTEDİ
 
İsmailağa Cemaati'nin önde gelen isimlerinden Cübbeli Ahmet Hoca lakaplı Ahmet Mahmut Ünlü'nün geçtiğimiz yıl 8 ay boyunca korumalığını yapan eski polis memuru Hamit Duysak, para anlaşmazlığı nedeniyle işten çıkarıldı. Geçen yıl Ocak ayında Ünlü'nün korumalığını yapan ve ona en yakın isimlerinden biri olan Duysak, Eylül ayında bazı anlaşmazlıklar nedeniyle işten uzaklaştırıldı. Ekim ayında Ünlü'nün adamları ile temasa geçen Duysak, elinde Ünlü'nün seks kasetleri olduğunu ve bu kasetleri yok etmenin karşılığında 30 bin TL istediğini söyledi.
 
ÇETE YARDIM ETTİ
 
Seks görüntülerinin bir kısmı internete sızarken, bir kısmının da cemaatin önde gelen isimlerine postalandığı öne sürüldü. Ancak görüntülerin kendisine ait olmadığını öne süren Ünlü, konuyla ilgili bağlantılı olduğu bazı mafya üyelerinden yardım istedi. Daha önce suç örgütü kurmak ve yağma gibi suçlardan birçok sabıkası bulunan Abdullah Şanlıer, Ünlü'nün yardım talebini kabul etti ve Hamit Duysak ile bir buluşma ayarlandı. Geçtiğimiz yıl 12 Ekim günü Kadıköy'de bulunan Özel Medipol Hastanesi'ninin kafeteryasında, eski koruma Hamit Duysak, mafya üyesi Abdullah Şanlıer ve Ünlü'nün adamları Barış Sezek, Mustafa Kıroğlu, Muhammet Ali Melemez, Fahri Canpolat buluştu. Polisin adım adım takip ettiği buluşmada yaklaşık 1 saat sürerken, zaman zaman sert tartışmalar da yaşandı. Şanlıer ve Sezek'in adamları ile Duysak arasında itişmelerin de yaşandığı buluşma sonrası, Duysak'ın kasetlerle ilgili tehditten vazgeçtiği belirlendi.
 
Cübbeli'nin adamları eski korumayı kıstırdı
 
Ahmet Mahmut Ünlü'yü seks kasetlerini yaymakla tehdit eden eski koruma Hamit Duysak, Ünlü'nün irtibata geçtiği mafya üyesi tarafından hastanede tehdit edildi. Polisin kaydettiği buluşmada, zaman zaman tansiyon yükseldi.