- Adnan Hoca olarak tanınan Adnan Oktar ile Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü arasında uzun süredir devam eden 'mehdi' polemiği mahkemeye taşındı. Oktar, 'hakaret' gerekçesiyle 20 bin TL manevi tazminat davası açtı 
 
'ERGENEKONCU SAHTEKAR' 
 
Akşam Gazetesi'nden Seray Şahinler'in haberine göre, BİLİM Araştırma Vakfı Başkanı Adnan Oktar (Adnan Hoca) ile Ahmet Mahmut Ünlü (Cübbeli Ahmet Hoca) mahkemelik...  Oktar ile Ünlü arasındaki gerginlik yaklaşık bir yıl önce başladı. Cübbeli Ahmet Hoca, Oktar'ı kendisini mehdi ilan etmekle suçlamış, Oktar ise 'Ergenekoncu sahtekar Hoca' diye karşılık vermişti. Sanal ortamda devam eden bu tartışma geçtiğimiz günlerde mahkemeye taşındı. Oktar, avukatı Ceyhun Gökdoğan aracılığıyla İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi'ne başvuruda bulunarak Ünlü aleyhine 4 ayrı tazminat davası açtı. 
 
'YOUTUBE'DAN HAKARET' 
 
Dilekçede, Ünlü'nün youtube'da yayımlanan videolarına değinildi, 'deli raporu var', 'kendisini mehdi sanıyor', '100 sene de geçse Mehdi olamazsın' gibi hakarete varan gerçek dışı ifadeler kullandığı kaydedildi. Sitenin 24 saat yayında olduğunu, bugüne kadar 1300 kişi tarafından tıklandığını belirten Oktar, her geçen gün bu sayının artmasıyla kişilik haklarına yapılan saldırının boyutlarının da genişlediğini belirtti. Oktar, her video için ayrı ayrı 5 biner TL manevi tazminat talep etti. (Akşam)