İstanbul 16.Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada Ahmet Mahmut Ünlü'nün de aralarında bulunduğu 6 tutuklu sanık ile 10 tutuksuz sanık hazır bulundu. Duruşma salonunda çok sayıda izleyici hazır bulunurken, takkelerle salona giren izleyiciler görevliler tarafından uyarılmasının ardından takkelerini çıkardılar.

Duruşma tutuklu sanıklarda Ahmet Mahmut Ünlü'nün kimlik tespiti ile başladı. Kimlik tespiti için sanık kürsüsüne çağırılan Ünlü'ye geçtiğimiz günlerde annesini kaybetmesinden ötürü Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci başsağlığı diledi. Ünlü ise Ekinci'ye, 'İzin verdiğiniz için teşekkür ederim' dedi.

Kimlik tespiti sırasında 2 eşi ve 8 çocuğu olduğunu ifade eden Ünlü, aylık gelirinin ise 10 bin lira olduğunu söyledi. Mahkeme Başkanı'nın mesleğini sorduğu Ünlü, 'yazarım' diye cevap verdi. Mahkeme Başkanı Ekinci'nin sabıkasının olduğunu hatırlatması üzerine Ünlü, 'Sabıkam 312'den. Gerçi 312 değişti ama sabıka silinmez' dedi.

İddianamenin okunacağı sırada Ünlü'nün avukatı Hulusi Yıldırım müvekkilinin toplumda olan konumu nedeniyle davaya gizlilik kararı konulmasını, taleplerinin reddedilmesi halinde ise yayın yasağı konulmasını talep etti.
Cübbeli Ahmet'in kapalı oturum ve yayın yasağı talebi reddedildi
Cübbeli Ahmet'in yargılandığı davada kapalı oturum ve yayın yasağı talepleri reddedildi.

Mahkeme verilen aranın ardından kararını açıkladı. Mahkeme, genel ahlak ve kamu güvenliği kapsamında olmadığı gerekçesiyle kapalı oturum ve yayın yasağı taleplerini kabul etmedi.

Duruşmaya verilen arada Cübbeli Ahmet, babası ve kızıyla görüştü. Duruşmayı izlemeye gelen bazı ziyaretçileri ise Ahmet Mahmut Ünlü'nün elini öptü. Duruşmaya iddianamenin özetinin okunmasıyla devam ediliyor.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede Ahmet Mahmut Ünlü'nün, 'Haksız çıkar sağlamak için kurulan örgüte yardım etmek, 2 kez insan ticareti yapmak, cinsel saldırı ve hürriyetten yoksun bırakmak' suçlarından 25,5 yıldan 45,5 yıla kadar hapisle cezalandırılması isteniyor. Cübbeli Ahmet Hoca, soruşturma kapsamında 12 Aralık 2011 tarihinde tutuklanmıştı.