Kamuoyunda ''Karagümrük Çetesi'' adıyla bilinen suç örgütüne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında ''Cübbeli Ahmet Hoca'' olarak tanınan Ahmet Mahmut Ünlü'nün de aralarında bulunduğu 16 sanığın 1 ile 164 yıl arasında hapis cezasına çarptırılması istemiyle açılan davanın ilk duruşması 21 Haziran Perşembe günü yapılacak.

Özel yetkili İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 21 Haziran'da görülmesine başlanacak olan davanın savcı Mehmet Ali Uysal tarafından hazırlanan 92 sayfalık iddianamesinde, kamuoyunca ''Karagümrük Çetesi'' veya ''Ergin Kardeşler'' olarak adlandırılan ve elebaşılığını Nuri Ergin ile Vedat Ergin kardeşlerin yaptığı çıkar amaçlı silahlı suç örgütüne üye olmaktan işlem gören, daha sonra da serbest kalan Nejat Ergin'in, bu örgütü tekrar harekete geçirdiği ve elebaşılığını üstlendiği anlatılıyor.

İddianamede, yapılan soruşturma sonucunda Nejat Ergin'in, Sayım Uyanık, Yiğit Ergin, Murat Tolga Ohri, Celil Yavuz ile hareket ederek kardeşleri Nuri Ergin ve Vedat Ergin'in elebaşılığını yaptığı suç örgütünün adını etkin bir şekilde kullandığı ve söz konusu örgütün toplumda oluşturduğu korkutma ve sindirme gücünden faydalanıp bazı tehdit eylemleri gerçekleştirdiği kaydediliyor.

CÜBBELİ AHMET HOCA-ERGİN İRTİBATI
Kamuoyunda ''Cübbeli Ahmet Hoca'' olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü'nün de kendisiyle ilgili internette yayınlanan uygunsuz gizli çekim görüntülerinin dışında ellerinde başka görüntüler olduğunu söyleyerek şantajda bulunan kişilerin bulunması ve sorunun çözülmesi amacıyla Nejat Ergin'den yardım istediği kaydedilen iddianamede, Ünlü'nün Ergin ile irtibatını Barış Sezek aracılığıyla sürdürdüğü ifade ediliyor.

Yapılan teknik takip çalışmaları sonucu Barış Sezek'in fuhuşa aracılık ve yer temin edilmesi gibi suç faaliyetleri içerisinde bulunduğunun tespitinin ardından soruşturmanın genişletildiği anlatılan iddianamede, Sezek'in, Kadriye Sezek, Kamara Alimukhamedova, Kakhramonjon Kholmamatov, Mahjouba Demirel ve Ahmet Mahmut Ünlü'nün yanında bulunan Muhammed Ali Melemez ve Mehmet Batur ile birlikte hareket ederek çıkar amaçlı bir suç örgütü kurduğu belirtiliyor.

Söz konusu örgütün haksız menfaat temin etmek amacıyla yurt dışında bulunan kadınları, içinde bulundukları durumdan faydalanarak çeşitli vaatlerle Türkiye'ye getirdikleri, tehditle baskı altına alarak fuhşa sevk ettikleri belirtilen iddianamede, örgüt üyelerinin kadınların başkalarıyla iletişim kurmalarını engelledikleri ve hürriyetlerini kısıtladıkları, bunun yanı sıra Türkiye'de bulunan ve vize problemi olan yabancı uyruklu kadınları baskı altına alarak fuhşa sevk ettikleri anlatılıyor.

Barış Sezek'in elebaşılığını yaptığı söz konusu örgütün, Ahmet Mahmut Ünlü'nün adını etkin bir şekilde kullandığı, masraflarını da bu şekilde karşıladığı, gizlilik için aralarında şifreli konuştukları anlatılan iddianamede, fuhuş amaçlı kadınlara çarşaf giydirmek gibi bazı yöntemlere başvurdukları, fuhuş faaliyetlerini Ünlü'nün denetiminde olan şirketlerde ve ikametlerde yaptıkları ifade ediliyor.

AHMET MAHMUT ÜNLÜ
Örgütten yurt dışından kadın getirmelerini talep ettiği ve masraflarını karşıladığı önü sürülen Ünlü'nün iddianamede, fuhşa sevk edilen Fatıma Et Tayj isimli yabancı uyruklu kadınla zorla ilişkiye girmeye teşebbüs ettiği ve cinsel saldırıda bulunduğu da ileri sürülüyor.

İddianamede, ifadesine yer verilen Ünlü'nün, ''Örgütten ve Barış Sezek'ten hiçbir kadın talebim olmadı. Barış Sezek, Fas'a gittiğinde beni aradı. Bazı talebeler getirmek istedi. Türkiye'ye gelecek talebeler uçaklarını kaçırmışlar. Bu nedenle Sezek benden para istedi. Ben de bu parayı ödedim. Fas'tan getirilen kadınlarla hiçbir ilgim ve alakam yoktur. Söz konusu kadınların aleyhime kullandıkları ifadeleri kabul etmiyorum. Ayrıca Nejat Ergin'den suç içeren bir talebim olmamıştır'' dediği belirtiliyor.

Söz konusu iki kadının ifadelerinde ise Ahmet Mahmut Ünlü ile birçok kez ilişkiye girdiklerini beyan ettikleri anlatılan iddianamede, yapılan fiziki takip sonucunda da Ünlü'nün söz konusu kadınlarla buluştuğunun tespit edildiği kaydediliyor.

Örgütün, yurt dışından getirdikleri kadınları iki günlüğüne Ahmet Mahmut Ünlü ile nikah yaptırdığı öne sürülen iddianamede, söz konusu kadınların cinsel ilişkiye zorlandığı iddia ediliyor.

NE KADAR CEZA İSTENİYOR
İddianamede, Ahmet Mahmut Ünlü'nün, ''haksız çıkar sağlamak amacıyla kurulan örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek'', ''insan ticareti yapmak'', ''cinsel saldırı'' ve ''kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak'' suçlarından 25 ile 53 yıl arasında hapis cezasına çarptırılması talep ediliyor.

Örgüt elebaşıları olduğu iddia edilen sanıklardan Nejat Ergin'in ''haksız çıkar sağlamak amacıyla örgüt kurmak'' ve ''tehdit'' suçlarından 10 ile 26 yıl arasında hapis cezasına çarptırılması istenen iddianamede, Barış Sezek'in de ''haksız çıkar sağlamak amacıyla örgüt kurmak'', ''insan ticareti yapmak'', ''fuhşa aracılık ve yer temin etmek'' ile ''kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak'' suçlarından 87 ile 164 yıl arasında hapis cezasına çarptırılması öngörülüyor.

İddianamede, diğer 13 sanığa da ''insan ticareti yapmak'', ''cinsel saldırı'', ''kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak'', ''fuhşa aracılık etmek'', ''resmi belgede sahtecilik'', ''haksız çıkar sağlamak amacıyla kurulan örgüte üye olmak'' ve ''haksız çıkar sağlamak amacıyla kurulan örgüte üye olmamakla birlikte bilerek ve isteyerek yardım etmek'' suçlarından 1 ile 48 yıl arasında değişen çeşitli hapis cezalarına çarptırılmaları isteniyor.