Kamuoyunda “Cüppeli Ahmet” olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, mahkemede 2 eşi olduğuna ilişkin ifadesiyle ilgili Metris Cezaevi’nden açıklama yaptı.
 
Ünlü eşi Mihrimah Ünlü için, “Tüm ihtiyaçlarımı karşılayan, hastalıklarımla ilgilenen, misafirlerimi ağırlayan, benim olmazsa olmazım ancak odur. Yazılan bütün kitaplarımda ve tüm sohbetlerimde, dolayısıyla cemaatim üzerinde, kendisinin büyük emeği ve hakkı vardır. Mükâfatını iyilikleri zayi etmeyen Rabbim verecektir” dedi.

Ünlü, 8 çocuğu olduğunu söylemesi üzerine hâkimin, “Tek eşten mi?” sorusuna 2 diye yanıt vermiş ve şunları söylemişti: “Benim birinci hanım, ikinci hanımı çok kıskanıyor. 2’nci hanıma gizli gidiyorum. Haftada bir kere gidiyorum. O eve gündüz gittiğimi birinci hanımım bilmiyor. Medyada çıkarsa hanımla ne yapacağız. Gizlilik kararı da almadınız.”
 
Ünlü, açıklamasında, haberlerin kendisini “bir gün orada, bir gün burada kalan, eşi ve ikameti meçhul” kişi olarak gösterdiğini belirterek, şunları anlattı: “Bu haberler tamamen yalandır. Ben 19 sene evvel Büşra Mihrimah Ünlü adındaki eşimle evlendiğimden beri onunla birlikteyim. İkametgâhım da Beykoz’dadır. Üstadım Mahmut Efendi Hazretleri, ‘O senin direğindir’ buyurarak onun benim bütün hizmetlerimdeki yerini açıklamıştır” dedi. Ünlü, “Hanım duyarsa ne yapacağım, yandım, yayın yasağı da koymadınız” sözlerinin konunun gayriciddi olduğunu ortaya koyduğunu savundu. (SNK)