CHP, Dünya Basketbol Şampiyonası final gecesinde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Tayyip Erdoğan"ı protesto edenleri yakalama çalışmalarını ve yöntemini Kılıçdaroğlu"nun talimatıyla Meclis"e taşıyacak


Türkiye"de organize edilen ve ABD ile Türkiye milli basketbol takımlarının final oynadığı Dünya Basketbol Şampiyonası"nın son gecesinde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Tayyip Erdoğan"ın salonda bir kısım seyirci tarafından yuhalanması sonrası başlatılan ve ileri teknolojik araçlar kullanıldığı için “CSI TÜRKİYE” olarak da adlandırılan uygulama ana muhalefet CHP"de adeta infial yarattı. Operasyon kapsamında protestocu kişilerin kredi kartları ve TC vatandaşlık numaraları gibi “özel bilgilerine” ulaşılması üzerine CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu konuyu TBMM gündemine taşıyacaklarını açıkladı. Kılıçdaroğlu"nun talimatıyla harekete geçen CHP grubundaki kurmayları “Araştırma Önergesi” ve “Soru önergesi” yöntemleriyle konuyu yakından takip edeceklerini ifade ettiler.
POLİS DEVLETİ UYGULAMASI
CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, konuyu gündemlerine aldıklarını belirterek, “Bir yandan özgürlüklerden bahsedeceksiniz, bir yandan da, protesto eylemi yapan masum seyircilerin arkasına düşeceksiniz. Büyük bir kalabalığın içinde, "kimler bu tepkiyi gösterdi?" gibi bir araştırmaya yönelmek polis ya da jandarma devletinde olur. Konunun takipçiyiz” dedi.
Abdülhamit dönemi gibi
KONU hakkında AKŞAM"a konuşan CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce ise protestonun bir sonuç olduğunu belirterek, “Çünkü "hayır" diyenlere darbeci diyen o. Rakiplerini küçümseyen, hakaret eden Başbakan"ın kendisi. İnsanlar da böyle kalabalıklarda anlık reflekslerle tepki gösterirler. Sen polisiye yöntemlerle kim yuhaladı diye kredi kartlarından bulmaya çalışırsan, işte asıl tehlikeli olan yol budur. Bu yöntemler insanlara Abdülhamit dönemini hatırlatır ve beraberinde daha da büyük protestoları getirir. Devlet adamına yakışan bunları olgunlukla karşılayıp, "beni kimler protesto etti" yerine "beni neden protesto ettiler" diye sorgulamaktır.”