Didim Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Osman Coşkun düzenlediği basın toplantısında 30 Mart- 1 Nisan 2012 tarihleri arasından İngiltere’nin Londra kentinde yapılan Emlak ve Tanıtım fuarındaki izlenimlerini paylaştı.

Coşkun, fuara 46 ülkeden 158 firmanın katıldığını, Türkiye’den ise 5’i Didim’de olmak üzere 25 firmanın yer aldığını söyledi. Düzenlenen emlak fuarında kriz sonrası ortamdan kurtuluşunun izlerinin görülmeye başlandığını belirten Coşkun “Bilindiği üzere Yabancılar ülkemizin değişik bölgelerinden ve İlçemizden mülk alımı yapmıştı. 4-5 sene önce yüklü satışlar yapılmıştı. Daha sonra ortaya çıkan Global kriz nedeniyle başta Avrupa olmak üzere Dünya genelinde bir kriz yaşanmış bu da yabancılara mülk satışını olumsuz etkilemişti. Bu çerçevede değişik mağduriyetler ortaya çıkmıştı. Emlak ve İnşaat sektörü durma noktasına gelmişti. Bunun için de firmalar tanıtım çalışmalarına başlamış ve krizden çıkış yolları aramıştı. 2011 yılında ise krizden çıkış sinyali verildi ve ülkemizde bu anlamda olumlu adımlar atılmaya başlandı. Bunun yanı sıra yabancılara mülk satışını kolaylaştıracak mütekabiliyet yasası da meclis alt komisyon da görüşülmeye başlandı. Şu an yasa tasarısı haline geldi ve yakın zamanda meclise sunulacak. Biz de bu yaşanan son olumlu gelişmelerden sonra Federasyonumuz öncülüğünde dünyanın sayılı Emlak Fuarları arasında yer alan Londra’daki emlak fuarına katıldık. Bu fuarda İlçemizde çok sayıda İngiliz’e ev satılması nedeniyle ikili ilişkilerde bulunduk. Yaşanan sorunlarla ilgili görüş alış verişinde bulunduk. Bize geçmişte yaşanan sıkıntılarda dile getirildi. Bizde gerek ilçemizde gerekse ülkemizde bu konuda atılan adımlar anlattık. Türkiye’nin İngiltere Başkonsolusu Ahmet Demirok ile görüşmek imkânımız oldu. Bu fuarda olumsuz izlerin silindiği ve yeni pazarların ortaya çıktığını gördük. Geleceğe daha umutlu bakar hale geldik” dedi.

Coşkun, önümüzdeki Eylül ayında Didim Kaymakamlığı, Didim Belediyesi, Didim Ticaret Odası ve DİTAB öncülüğünde yurt dışında çıkarma yapılması için girişimlerde bulunacaklarını duyurarak Mütekabiliyet yasa tasarısının kabul edilmesiyle yabancılara mülk satışında daha kolay olacağını dile getirdi.

aydinpost-facebook.20120414234532.jpg

aydinpost-twitter.jpg