Kuşadası Kaymakamlığı'nı ziyaretinde Kaymakam Mustafa Esen tarafından karşılanan Vali Hüseyin Avni Coş, daha sonra Kaymakamlık makamında turizmciler ve esnaf temsilcileriyle görüşerek sorunlarını dinledi. Esnaf temsilcilerini tek tek dinleyen ve tüm sorunları not alan Vali Coş, esnafın; özellikle gemi acentelerinin turistleri anlaşmalı mağazalara götürmeleri, Kuşadası esnafının turistlere kötülenmesi ve tekelleşme oluşturulması konusundaki görüşlerini ve yardım taleplerini dinledi.
Vali Hüseyin Avni Coş, esnafı, Kuşadası'nı ve Türkiye'yi kötülemeye kimsenin hakkı olmadığını ve bu konuda somut veriler elde edildiğinde gerekli müdahalelerin yapıldığını belirterek, esnaftan birlik ve bütünlük içerisinde hareket etmelerini istedi. Esnafın kendi tanıtım ve reklamını yapması için birleşmesi ve bir bütçe oluşturması gerektiğini kaydeden Vali Coş, "Valilik olarak esnafımızın arkasındayız. Kesinlikle birlik ve bütünlük içinde hareket edildiği takdirde her türlü desteği vereceğiz ve
yardımcı olacağız. Esnafımızın limanın önünde tanıtım yapması için kendilerine imkan sağlayacağız. Amacımız, esnafın kurallara uygun bir şekilde ticaret yapması. Kimsenin ekmeğiyle oynamak gibi bir düşüncemiz yok, ancak düzenin işlemesi için de herkes konulan kurallara uymak zorundadır" dedi.