Vali Coş, gazetecilere yaptığı açıklamada, sahil bölgelerindeki seyyar satıcıların yarattığı sıkıntıları en aza indirebilmek için her kesime görev düştüğünü belirtti. 
     Yerel yönetimlerin seyyar satıcılara bir yer göstermesi gerektiğini kaydeden Vali Coş, seyyar satıcıların esnaf ve ticari işletmelerle haksız rekabette bulunmayacak şekilde, vatandaşları da rahatsız etmeden faaliyetlerini sürdürmeleri gerektiğini söyledi. 
     Vali Coş, şunları kaydetti: 
     ''Seyyar satıcılığı kontrol edecek, yasal işlemlerini yapacak olanlar belediyelerdir. Eğer belediyelerin bu konuda bir personel eksiklikleri varsa, müdahalede yetersiz kalıyorlarsa, başvurmaları halinde kaymakamlarımız kendilerine her türlü desteği verirler. Polisimiz, jandarmamız, belediyelerimize bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da destek olmaya devam eder. Devletin birliği bütünlüğü ve devlet kuruluşlarının yardımlaşması esastır. 'Benim gücüm yok' deyip de kimse kendisini bu işten geri bırakamaz ya da bu bahanenin ardına saklanarak konuya duyarsız kalamaz. Bu konu meslek odalarımızın da görev alanına giriyor. Seyyar satıcılık sorunu, kaymakamlarımızın koordinesinde esnaf ve ticaret odalarımız ile yerel yönetimlerimizin işbirliğiyle çözülmesi gerekiyor.''