Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, “Atatürk"ün çizdiği çağdaş medeniyet yolunda ilerlerken yüreğimizden sevgi, yüzümüzden tebessüm hiç eksilmesin diyor, tüm öğretmenlerimize aileleriyle ve sevdikleriyle birlikte sağlık, huzur ve başarılar diliyorum” dedi.
24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir açıklama Vali Coş, öğretmenlerin geleceğin mimarları olduğunu belirterek, “Cumhuriyetimizi kuran iradenin ortaya koyduğu inkılâplar ve ilkeler incelendiğinde Türkiye Cumhuriyeti Devleti için üç hedefin belirlendiği görülür. Hedeflerden birincisi: Tam bağımsızlık ilkesi, ikincisi: Tek bayrak, tek millet, tek vatan söyleminde somutlaşan, üniter devlet yapısı. Üçüncüsü ise çağdaş muasır medeniyeti yakalamak ve onu da aşmaktır.
Bu üç temel hedefi öğrencilerimizin ve Türk Milletinin bilincine yerleştirecek olan da eğitim kurumlarıdır. Bu da bize gösteriyor ki, vatanımız, bayrağımız ve milletimiz için en önemli meselemiz eğitim-öğretim faaliyetleridir. Kıymetli öğretmenlerimiz; sizlere çok güveniyoruz. Sizlerden çok şeyler bekliyoruz. Öğretmenler geleceğimizin mimarlarıdır. Dünyamız bir güç yarışında, bu yarışı iyi eğitilmiş insan gücü daha fazla olan milletler kazanacaktır. Çağımız bilgi ve teknoloji çağıdır. Bilgiyi, teknolojiyi yakalayamayanlar hem ekonomik, hem kültürel, hem de siyasal alanda bu yarışta geride kalacaklardır. Bu yarışta en büyük sorumluluk ve görev de öğretmenlere düşmektedir. Öğretmenlerimiz sayesinde medeni dünyada hür, onurlu ve saygın bir toplum olarak yer almaya devam edeceğiz. Her zaman ve her şartta, Cumhuriyetin kendilerine yüklediği görev ve sorumlulukların bilinciyle hareket eden öğretmenlerimize, ayrı bir değer ve önem verileceğine, yüce hizmetlerinin karşılığı olarak her şeyin en iyisine layık görüleceklerine inancım sonsuzdur. Değerli öğretmenlerimiz, tüm bu duygularla gösterdiğiniz üstün gayretlerinizin devamını dileyerek, Büyük Önder Atatürk'ün şu sözlerini sizlere hatırlatmak istiyorum; "Lütfen bugünün evlatlarını yetiştiriniz, onları memlekete, millete yararlı uzuvlar yapınız; bunu sizden istiyorum ve rica ediyorum" Başta Başöğretmen Atatürk olmak üzere görevi başında şehit düşmüş, ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenlerimizi saygıyla ve şükranla anıyorum. Nice 24 Kasımlarda Atatürk"ün çizdiği çağdaş medeniyet yolunda ilerlerken yüreğimizden sevgi, yüzümüzden tebessüm hiç eksilmesin diyor, tüm öğretmenlerimize aileleriyle ve sevdikleriyle birlikte sağlık, huzur ve başarılar diliyorum” diye konuştu.