Aydın İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı vali Hüseyin Avni Coş"un başkanlığında Aydın Sanayi Odası konferans salonunda yapıldı. Toplantıya Muğla Orman Bölge Müdürü İbrahim Aydın, TCDD 3. Bölge Müdürü Sabahattin Eriş, ilçe kaymakamları, yatırımcı kuruşlar, daire müdürleri, belediye başkanları ve il genel meclisi üyeleri katıldı.
Toplantının açılışında konuşan Vali Coş, 2009 yılında yatırımcı kuruluşlar tarafından Aydın'da 216 ana ve alt proje üzerinde çalışmalar yürütüldüğünü, bunlardan 94'ünün bitirildiğini söyledi. Bu yatırımların toplam maliyetinin 2 milyar 244 milyon TL olduğunu ve yatırımlar için 2009 yılında 330 milyon lira ödeneğin gönderildiğini kaydeden Coş, en fazla ödenek harcamasının ve yatırım tutarının 203 milyon TL ile DSİ 21. Bölge Müdürlüğü tarafından gerçekleştirildiğini belirterek, “DSİ 21. Bölge Müdürlüğünce yapım çalışmaları devam eden Çine Barajında yüzde 90'ının bitirildi. İkizdere Barajı da ise tamamlanarak su tutma aşamasına gelindi. İkizdere Barajı'nın açılışını Mayıs ayı içerisinde yapacağız” dedi.
Türkiye'nin en eski demir yolu hattı olan Aydın-İzmir hattı'nın Aydın-Nazilli kısmında yenileme çalışmalarına geçtiğimiz yıl başlandığını anımsatan Vali Coş, bu çalışmaların da Mayıs ayında bitirileceğini ve Aydın-Nazilli arasındaki konfersiyonel tren seferlerinin Mayıs ayında düzenlenecek bir törenle başlayacağını kaydetti.
1995 yılında yapımına başlanan 600 tek kapasiteli Didim Yat Limanı'nın 70 milyon dolarlık yatırımla inşaatının tamamlandığını ifade eden Vali Coş, limanın 19 Ağustos 2009 tarihinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıldığını hatırlatarak, “'Didim Yat Limanı ilimizin turizm potansiyelini artırmıştır. Aydın'daki bölünmüş yol çalışmalarının da büyük bir kısmı tamamlandı” şeklinde konuştu.
Vali Coş"un ilde tamamlanan ve devam eden yatırımlar hakkında bilgiler vermesinin ardından yatırımcı kuruluşlar tarafından da ilgili alanlarda devam eden projeler hakkında bilgiler verildi. Toplantı yatırımcı kuruluş yetkililerinin katılımcıların sorularını cevaplanması ile sona erdi. -iha