Bürokrat olarak Türkiye"ye hizmet etmeye devam edeceğini kaydeden Coş, politikaya merakının olmadığını söyledi.
Referandum sürecinde politikacılarla yaşadığı gerginliklerle sıkça gündeme gelen Aydın Valisi Coş, Aydın"da kulaktan kulağa dolaşan "milletvekili olacak" dedikodularına son noktayı koydu.
Yaptığı açıklamada, politikaya her hangi bir merakının olmadığını ve milletvekilliğini düşünmediğini kaydeden Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, “Milletvekili olma gibi bir düşüncem yok. Politikaya da merakım yok. Ben bu ülkeye bir bürokrat olarak hizmet vermeyi tercih ediyorum. Siyasetçilerimiz ve siyaset kurumu da ülkeye hizmet için çalışıyor. Fakat ben bürokrat olarak hizmetlerimi sürdürmeyi planlıyorum. Hedeflerim arasında milletvekili olmak gibi bir şey yok” dedi.
2010 yılının Aydın için verimli geçtiğini ifade eden Vali Hüseyin Avni Coş, “2010 yılında Aydın"ın yıllardır bitirilemeyen ve rüya gözüyle bakılan Adnan Menderes Çine Barajı ve İkizdere Barajları tamamlandı. 2011 yılında da öncelikle Arkoloji müzesini tamamlamak istiyoruz. 2011 yılında en önemli değişimin ise devlet kadrolarındaki hizmet anlayışı olmasını bekliyorum. Vatandaşa sunulan hizmet kalitesinin arttırılmasını hedefliyoruz. Devlet kurumlarında vatandaşlarımızın daha az zaman harcayıp daha çok hizmet almasını ön görüyoruz” dedi.