Vali Coş"a incelemeleri sırasında Aydın İl Sağlık Müdürü Hüsnü Tırpancı, Hastanenin Kurucu Başhekimi Şenol Ayhan, müteahhit firma yetkilileri eşlik etti
İncelemeleri sırasında yetkililerden devam eden inşaatlarla ilgili bilgi alırken, inşaatlarda eksik kalan yerlerin tamamlanmasını isteyen Vali Coş, doğum hastanesi inşaatın 60 gün içerisinde biteceğini söyledi. İnşaatın bitimin ardından 2011"in Şubat ayında hastanelerin eşyaların ve hastane personelinin yerleşeceğini kaydeden Coş, “Temeli 2009 yılında atılan hastanemiz bitmek üzere. Otel konforunda bir binaya kavuşacağız. Hastanemizde, 14 suit 160 adet normal odamız mevcut ve 28bin 637 metre kare kapalı alana sahip. Bugüne kadarki harcamalarımız 100 Milyon TL"yi buldu. Konuyla ilgilenen Sayın Başbakanımıza, Sayın Bakanımıza, inşaatta büyük katkıları bulunan TOKİ"ye teşekkür ediyoruz. İl genelinde çalışmalarımız sürüyor ve yatırımlarımız artacak Fizik Tedavi Merkezi ile ilgili çalışmamız var. Aydın"da sağlık turizmi açısından önemli bir altyapı hazırlanıyor. Aydın sağlık turizminden ileride daha büyük pay alacak. Sağlık turizmi açısından yatırım yapmak isteyen yatırımcılara kapımız açık. Yatırım konusunda doğru adres Aydın. Yatırımcılarımızı Aydın"a bekliyoruz” diye konuştu.
IŞIKLI"YA 1000 ÖĞRENCİ KAPASİTELİ YURT
Vali Coş, Doğum Hastanesi"nin ardından Işıklı"da yapımı devam eden Işıklı"daki öğrenci yurdunu gezdi. 60 dönüm üstüne kurulu, bin yatak kapasiteli yurdu gezen Vali Coş müteahhit firma yetkililerinden ve yurt müdüründen bilgi aldı.
Vali Coş, “Yurdumuza bugüne kadar 30 milyon TL harcandı.Yurt, 250"şer kişilik 4 bloktan oluşacak ve bin öğrenci kapasitesi olacak. Odalarımız 1-2-3 kişilik suit oda şeklinde olacak. Kredi Yurtlar Kurumu olarak öğrencilerimizi daha nezih bir ortamda misafir edeceğiz. Her odamızda ayrı ayrı banyo,tuvalet, internet bulunacak. Yurdumuzun sosyal mekanları ve spor tesisleri de var. Yurdumuz öğrencilerin huzur içinde kalacağı, ders çalışacağı örnek bir yurt olacak. Bakanımıza ve Genel Müdürümüze ilgilerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Kuşadası"nda da bir yurdumuzun yapımı devam ediyor. Elbirliği ile çalışıyoruz” şeklinde konuştu.